Τι είπες πάλι ρε 'συ Βίκτωρα (Παπαδόπουλε)

Όταν οι εκπτώσεις που κάνεις στο «χιούμορ» (σου) είναι μεγαλύτερες απ’ αυτές του Black Friday.

Article featured image
Article featured image

Το λογαριασμό του Βίκτωρα Παπαδόπουλου -στο Twitter- ομολογώ πως τον παρακολουθώ συχνά και όταν κάποτε κάτι μου διαφεύγει, φροντίζει ο ίδιος να γίνεται viral, με τα όσα γράφει, για να μην λησμονεί ουδείς την ύπαρξή του.

Και δεν ήταν λίγες οι φορές που ο νυν Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και τέως Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου, με τα γραφόμενά του προκάλεσε διαδικτυακές και όχι μόνο αντιδράσεις, με ουδόλως εγκωμιαστικά σχόλια.

Κάτι που ως φαίνεται καθόλου δεν τον απασχολεί, αφού εξακολουθεί να tweetάρει αρειμανίως –και καλά κάνει- χωρίς ωστόσο να φιλτράρει τα όσα ανεβάζει –ή τουλάχιστον αυτή την εικόνα βγάζει προς τα έξω, προκαλώντας τη νοημοσύνη μας.

Το πιο φρέσκο «χτύπημα» του κου Παπαδόπουλου, αφορούσε το σημερινό trend της «Μαύρης Παρασκευής», Black Friday για τους λάτρεις της αγγλικής, μέρα κατά την οποία όλες οι επιχειρήσεις προσφέρουν τα προϊόντα τους σε πολύ χαμηλότερες τιμές, με τους καταναλωτές να «σκοτώνονται» για να προλάβουν να αγοράσουν το προϊόντα που θέλουν στην φθηνότερη τιμή.

Ουρές έξω από τα καταστήματα για να αγοράσουν «φτηνά» προϊόντα οι καταναλωτές το 2019, ουρές έξω και από τις τράπεζες την περίοδο των capital controls, από τους πολίτες για να πάρουν όσα χρήματα είχαν απομείνει στους λογαριασμούς τους, για τα προς το ζην, το 2013.


15de0e651cdd2c.jpg

Αυτή τη σύγκριση έκανε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρακολουθώντας προφανώς τηλεοπτικά πλάνα από τα διάφορα μαγαζιά σήμερα και αποφάσισε να το αναρτήσει στο Twitter, γράφοντας πως το 2013 οι Κύπριοι έκαναν ουρές έξω από τις κλειστές τράπεζες και τα κοινωνικά παντοπωλεία, ενώ το 2019 οι Κύπριοι κάνουν ουρές έξω από τα πολυκαταστήματα για να ψωνίσουν στο Black Friday. Ο σκοπός της ανάρτησης προφανής, μόνο που όταν ρίχνεις πέτρες στη θάλασσα, συνήθως καταλήγουν στον πάτο, ποτέ δεν επιπλέουν.

Είναι τουλάχιστον άτοπο και άκαιρο εν μέσω οικονομικών και άλλων σκανδάλων που βρίσκονται υπό διερεύνηση, με τη χώρα σου να βιώνει παγκόσμιο διασυρμό για τις δράσεις και την αδράνειά της, με ανήλικα παιδιά να χάνουν τη ζωή τους από λάθος χειρισμούς των αρμόδιων υπηρεσιών, με τη δημόσια παιδεία να βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, με τη δημόσια υγεία να ακροβατεί μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και με ένα 23,9% ή 205.900 άτομα (στοιχεία Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου), να βρίσκονται στο όριο της φτώχιας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, να συγκρίνεις μια πραγματικά ζοφερή περίοδο για την Κυπριακή Δημοκρατία, με ένα καταναλωτικό trend μίας ημέρας, ανάγοντάς το σε δείγμα ευμάρειας και ευημερίας του τόπου.

Με ένα πράγμα θα συμφωνήσω –κλείνοντας- με τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο, πως «τέσσερις εικόνες, χιλιάδες λέξεις», μόνο που αυτές οι εικόνες είναι, δυστυχώς, ο δικός σας καθρέφτης.



Το tweet:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ