Οι Monsieur Doumani στην κορυφή του κόσμου!

Ως Καλύτερο Συγκρότημα σε έναν από τους πιο έγκυρους μουσικούς διαγωνισμούς, τα Songlines.

Article featured image
Article featured image

Οι εξαιρετικοί Monsieur Doumani βραβεύτηκαν στην κατηγορία Best Group, για το τελευταίο άλμπουμ τους με τίτλο «Αγκάθθιν».

monsieur.jpg


Όπως αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο για τη βράβευση, το άλμπουμ έχει επιρροές από τον ευρύτερο ελληνικό χώρο, την Τουρκία και τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων και αποτελείται από μια απίθανη σύνθεση τζουράδων, κιθάρας, φλογέρων και τρομπονιού, καθιστώντας το ως το καλύτερο μέχρι σήμερα. Οι ποιητικοί στίχοι, οι παραδοσιακές μελωδίες και η αίσθηση blues που ενίοτε υπάρχει, παραδίδονται από το κυπριακό τρίο με μια πρωτόγνωρη εξωστρέφεια.

Πιο κάτω ένα μικρό αλλά πολύ ουσιαστικό σχόλιο που γράφτηκε στη σελίδα Ο Τεμπέλης Δράκος για τη μεγάλη επιτυχία των Monsieur Doumani:

Μα τι καλά και συγκινητικά νέα. Οι φίλοι μας Monsieur Doumani στην κορυφή του κόσμου. Το καλύτερο συγκρότημα σε έναν από τους πιο έγκυρους διαγωνισμούς. Χωρίς κομματικές πλάτες, χωρίς το σπρώξιμο από τον κουμπάρο, χωρίς ιδιαίτερη αναγνώριση από την πολιτεία, χωρίς να τους έχουν ανακαλύψει οι δημοσιοσχεσίτες που ελέγχουν τα μουσικά δρώμενα εις τας Αθήνας. Ενεργοί ακτιβιστές για το περιβάλλον και τα ανθρώπινα δικαιώματα, εργατικοί, ουσιαστικοί, με ταλέντο που περισσεύει και μεταδοτική θετική ενέργεια. Αντώνη, Δημήτρη, Άγγελε και Άντη χίλια μπράβο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ