Μια χριστουγεννιάτικη συναυλία που μας άγγιξε

Συναισθήματα θαλπωρής και αγάπης ξύπνησαν τα παιδιά του Sistema Cyprus την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Γιάννος Χρίστου



Η συμφωνική ορχήστρα και χορωδία του μη-κερδοσκοπικού προγράμματος επέστρεψε στη σκηνή, με την πρώτη τους συναυλία για αυτή τη χρονιά, με τίτλο A Concert to Remember, στα πλαίσια των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Λευκωσίας στο προαύλιο του Δημαρχείου Λευκωσίας (Πλατεία Ελευθερίας).



20191209_143434.png


Η ορχήστρα και η χορωδία, απαρτιζόμενες από πέραν των 75 παιδιών, έβαλαν το κοινό σε γιορτινό κλίμα, παρουσιάζοντας μια αξέχαστη συναυλία. Τη μουσική διεύθυνση ανέλαβε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος του προγράμματος Sistema Cyprus, Santiago Ossa Alzate. Ο μαέστρος κατάγεται από την Κολομβία και αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλωσε συμμετέχοντας στο πρόγραμμα El Sistema. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της χορωδίας είχε η Κύπρια μαέστρος, Λουκία Λαζάρου.

Μέσα από τη συναυλία, τα παιδιά παρουσίασαν την μουσική τους εξέλιξη, ιδιαίτερα με τα κομμάτια εμπνευσμένα από λατινικούς ρυθμούς αλλά και το γνωστό Jingle Bells.


20191209_142715.png


Καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, το κοινό είχε την ευκαιρία να στηρίξει το έργο και την προσπάθεια του Sistema Cyprus, για κοινωνική αλλαγή μέσω της μουσικής, κάνοντας τη δική του εισφορά σε σημείο που στήθηκε στον χώρο.

Τη συναυλία στήριξαν με την ευγενή τους χορηγία οι οργανισμοί EY Κύπρου και SocialSpace Academy.

Υποστηρικτές της συναυλίας είναι οι οργανισμοί Πολιτιστικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, Cablenet και Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ