Έξι χρόνια φυλακή στον Σώρρα για τα «600 δις» που πρότεινε στο ελληνικό κράτος

Όπως καλά θυμόμαστε, ο τύπος ήταν πρόθυμος να… σώσει και την Κύπρο, πέραν από την απόπειρα απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Article featured image
Article featured image

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο τέως υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, στις κρίσιμες ώρες που περνούσε ο τόπος, τον είχε προσεγγίσει πολιτικός αρχηγός, στο περιθώριο μίας σύσκεψης στο Προεδρικό και τον ρώτησε: «Φίλε μου, 15 δισεκατομμύρια κανούν σε; Αλλά είναι σε δολάρια».

Επιπλέον, κάποιος βουλευτής του είχε τηλεφωνήσει για να του πει ότι πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιήσει επαφή με τον κ. Αρτέμη Σώρα, «εάν μη τι άλλο για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο , όπως ο ίδιος ο υπουργός ισχυρίζεται ότι του είχε πει.

soras2.jpg

Σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 6 ετών, χωρίς αναστολή. Οπότε, αυτό σημαίνει ότι επιστρέφει στη φυλακή όπου κρατείται επί δεκαοκτώ μήνες.

Παράλληλα, απαλλάχθηκαν οι 22 συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση της «Ελλήνων Συνέλευσις» και των περίφημων αμύθητων χρημάτων του ιδρυτή της.

Το δικαστήριο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση έκρινε ένοχο τον Αρτέμη Σώρρα μόνο για την κατηγορία της απόπειρας απάτης σε βάρος του Δημοσίου και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών.

Οι δικαστές δεν έδωσαν αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντα και έτσι ο Αρτέμης Σώρρας, που βρίσκεται ήδη προσωρινά κρατούμενος επί δεκαοκτώ μήνες, θα επιστρέψει στην φυλακή. Μάλιστα, το δικαστήριο επιτάχυνε την όλη διαδικασία στην εκδίκαση της υπόθεσης, καθώς στις 16 Δεκεμβρίου έληγε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για τον κ. Σώρρα.

Αντίστοιχα με την εισαγγελική εισήγηση, όλοι οι 22 συγκατηγορούμενοι του Αρτέμη Σώρρα απαλλάχθηκαν, είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία, από το βαρύτατο κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος τους και αφορούσε δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Η καταδίκη του κ. Σώρρα αφορά την προσπάθεια του να «επισημοποιήσει» ουσιαστικά, άκυρους τίτλους του αμερικανικού Δημοσίου, μέσω δανεισμού 600 δισ. ευρώ που πρότεινε στο ελληνικό κράτος τα πρώτα χρόνια της κρίσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ