Το μήνυμα του Πάπα, φέτος, είναι αλλιώς

Δε μίλησε (ξανά) για την αγάπη. Και καλά έκανε.

Article featured image
Article featured image

Ο Πάπας Φραγκίσκος την Κυριακή κάλεσε τους πιστούς να απομακρύνουν τα κινητά τους τηλέφωνα από τα οικογενειακά γεύματα, να δώσουν έμφαση στην επικοινωνία μεταξύ τους και να μη ξεχνάνε να μιλάνε κατά τη διάρκεια των γευμάτων με όλα τα μέλη της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, ο Πάπας, ζήτησε από τους πιστούς να μιλάνε ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια των γευμάτων αντί να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, αναφέροντας ως παράδειγμα σωστής οικογένειας, τον Ιησού, τη Μαρία και τον Ιωσήφ.

«Προσεύχονταν, εργάζονταν και επικοινωνούσαν μεταξύ τους», είπε ο Πάπας στους πιστούς που συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου. «Αναρωτιέμαι αν εσείς, στην οικογένειά σας, γνωρίζετε πώς να επικοινωνείτε ή είστε σαν αυτά τα παιδιά, που κατά τη διάρκεια του φαγητού, μιλούν στο κινητό τους τηλέφωνο... υπάρχει ησυχία αλλά κανείς δεν επικοινωνεί», είπε ο Πάπας.

Πρέπει να επαναφέρουμε την επικοινωνία στις οικογένειές μας, πρόσθεσε ο Πάπας κατά την ομιλία του ενώπιον των πιστών στο Βατικανό. «Πατέρες, γονείς, παιδιά, παππούδες, γιαγιάδες, αδελφοί και αδελφές, αυτό είναι ένα καθήκον που πρέπει να αναλάβετε σήμερα, την ημέρα της Αγίας Οικογένειας».

Πηγή: Reuters / Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ