Η νέα Πρωθυπουργός της Φινλανδίας είναι το καλύτερο μέλλον που θέλουμε

Είναι 34 ετών, μητέρα ενός παιδιού, μεγάλωσε σε οικογένεια με δύο μητέρες και υποστηρίζει την ισότητα και την ελευθερία του ατόμου.

Article featured image
Article featured image


Με το που ανακοινώθηκε η ανάληψη των καθηκόντων της, η είδηση έγινε viral σε όλο τον κόσμο, αφού η 34χρονη Σάνα Μαρίν, έως σήμερα Υπουργός Μεταφορών της χώρας, πρεσβεύει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής και μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες της.

Η επιλογή της έγινε από τους Σοσιαλδημοκράτες της Φινλανδίας, που ηγούνται της πεντακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού, για να γίνει η νέα πρωθυπουργός της χώρας, μετά την παραίτηση του Άντι Ρίνε, πριν από μερικές ημέρες.

Ο 57χρονος Ρίνε, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, παραιτήθηκε μετά την απόφαση του Κόμματος του Κέντρου, μέλους του κυβερνητικού συνασπισμού, να αποσύρει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του, καθώς διαφώνησε με το πώς διαχειρίστηκε μια απεργία των ταχυδρομείων, η οποία επεκτάθηκε στον κρατικό αερομεταφορέα Finnair και σε άλλους τομείς της οικονομίας, πριν τελικά διευθετηθεί.


sanna-marin-finald-flickr.jpg


Η 34χρονη πολιτικός μεγάλωσε σε μία πολύχρωμη οικογένεια, αφού η μητέρα της συζούσε με την σύντροφό της, μεγάλωσε στο ενοίκιο, ενώ από την οικογένειά της, ήταν η μόνη που κατάφερε να σπουδάσει. Όσο ήταν μικρή, προσπαθούσε να είναι αόρατη, γιατί δυσκολευόταν να μιλήσει για την οικογένειά της. Ωστόσο η μητέρα της ήταν πάντα υποστηρικτική και της έλεγε πως μπορεί να γίνει όλα όσα θέλει.

Πραγματοποίησε σπουδές πάνω στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση και ενεπλάκη στην πολιτική σκηνή της περιοχής της. Σύμφωνα με βιογραφικό της, για την αντιπρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, πρωταρχικές αξίες είναι αυτές της ισότητας, της ελευθερίας και της παγκόσμια αλληλεγγύης ενώ αναφέρει ότι περιβαλλοντικά και οικολογικά ζητήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνη. Η ίδια είναι μητέρα ενός παιδιού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ