Το Ευχαριστημένο έρχεται στο Ριάλτο

Αυτή την παράσταση πρέπει να τη δεις.

Article featured image
Article featured image

Το βραβευμένο μυθιστόρημα της Μαρίνας Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου από το Θέατρο Πορεία στο Θέατρο Ριάλτο στις 5 Μαρτίου.

«Το Ευχαριστημένο», που απέσπασε το Βραβείο του περιοδικού «Διαβάζω» το 2009, παρουσιάζει το Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, για μια μόνο παράσταση στο Θέατρο Ριάλτο.

Η παράσταση αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές, τόσο για την προσέγγιση του πρωτοτύπου και τις ερμηνείες των ρόλων, όσο και για τη συζήτηση που προκάλεσε πάνω στην καλλιτεχνική προσωπικότητα και τον ρόλο της ως οικογενειάρχη, αλλά και στη σχέση πατέρα-παιδιού εν γένει.

IMG_1152.jpg


Η διασκευή του μυθιστορήματος από την Έρι Κύργια, μετατρέπει τους απολογητικούς, απολογιστικούς και συγχωρητικούς μονολόγους σε πλήρες θεατρικό έργο και μας μεταφέρει στο σπίτι της οικογένειας του συγγραφέα Μ. Καραγάτση. Μέσα σε τρεις ημέρες αγρύπνιας του λογοτέχνη και μέσα από το βλέμμα της μικρής Μαρίνας, αποκαλύπτονται όλα όσα στοίχειωσαν και πλήγωσαν μία από τις πιο γνωστές οικογένειες της Ελλάδας, ή απλώς μία οικογένεια. Και αν οι σκοτεινές στιγμές υπερέχουν των φωτεινών, η συμφιλίωση με το παρελθόν αποδεικνύεται ο μόνος δρόμος.

Διασκευή: Έρι Κύργια, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Τάρλοου

Σκηνικά / κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου, Μουσική: Nalyssa Green

Διανομή: Καίτη Μανωλιδάκη, Σίσσυ Τουμάση, Σμαράγδα Σμυρναίου, Ειρήνη Δράκου, Χρήστος Μαλάκης

Διάρκεια: 80’

Χορηγός: Medpool

Με τη συνεργασία: Βιβλιοτρόπιο

Θέατρο Ριάλτο, Τρίτη 5 Μαρτίου, ώρα 20:00

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: € 20 / 15, E-ticket: www.rialto.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ