Τα προβληματικά δημητριακά του ΟΗΕ στην Ουγκάντα

Δύο άτομα πέθαναν, ενώ νοσηλεύονται σοβαρά ακόμη 100.

Τα προβληματικά δημητριακά του ΟΗΕ στην Ουγκάντα

Δύο άτομα πέθαναν, ενώ νοσηλεύονται σοβαρά ακόμη 100.

Article featured image
Article featured image

Το θάνατο δύο ανθρώπων στην Ουγκάντα, και την νοσηλεία ακόμη 100, προκάλεσε η κατανάλωση δημητριακών τα οποία χορήγησε το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (PAM).

Το συμβάν εκτυλίχθηκε στην περιοχή Καραμότζα, στο βορειοανατολικό τμήμα της αφρικανικής χώρας. Σύμφωνα με τον Μούσα Εκουέρου, τον υπουργό Πρόληψης Καταστροφών, η κατάσταση των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία είναι σοβαρή.

«Εργαζόμαστε με το PAM για να καθορίσουμε την αιτία» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι αρκετοί άνθρωποι που ασθένησαν έχουν ήδη αναρρώσει και πήραν εξιτήριο.

Χωρίς να επιβεβαιώσει τους θανάτους, το PAM ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ότι διέκοψε τη διανομή αυτών των δημητριακών σε όλη τη χώρα, καθώς «δεκάδες άνθρωποι ασθένησαν και εισήχθησαν σε κέντρα υγείας» στην Καραμότζα. «Εξ αρχής, το PAM αντιμετώπισε το γεγονός ως κατεπείγον» πρόσθεσε.

Τα πρώτα κρούσματα αναφέρθηκαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Οι ασθενείς παρουσίασαν υψηλό πυρετό και διανοητική σύγχυση.

Τα εμπλουτισμένα δημητριακά δίνονται κυρίως σε έγκυες γυναίκες ή σε μητέρες που θηλάζουν για να προληφθεί ο υποσιτισμός και η καθυστέρηση της ανάπτυξης του βρέφους.

Πληροφορίες από Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ