Το Dark Vanilla Jungle είναι ωμό, σκληρό και καταστροφικό

Με λίγα λόγια, είναι απλώς υπέροχο.

Article featured image
Article featured image

Σε αυτό τον καταπιεστικό μονόλογο μάς παρουσιάζεται μια ζωή που βιώνεται μέσα από ατέλειωτες μέρες τρόμου από την Άντρεα. Ένα κείμενο ωμό, ανενδότως σκληρό και καταστροφικό. Στο Dark Vanilla Jungle το τραύμα προσπαθεί να επικοινώνησει αδιαφορώντας για την φυσική ανθρώπινη παρόρμηση να αποφύγουμε οτιδήποτε φρικτό.

Αυτό που μας διαταράσσει στο έργο του όμως δεν είναι η βία του, αλλά η σαγηνευτική φωνή εκείνης που την διαπράττει. Χαρίζει στην ρημαγμένη του ηρωίδα το δώρο της ποίησης, μιας ποίησης που ψηλαφεί μοτίβα σε έναν κόσμο τυχαίο που δεν ξέρει να συγχωρεί. Σε αυτό το βαθύ και οδυνηρό one woman show, η Άντρεα γίνεται το αλεξικέραυνο στο οποίο όλες οι αποτυχίες μας σαν σύγχρονη κοινωνία συγκλίνουν­.

Η Έλενα Καλλινίκου στον ρόλο της Άντρεας, δίνει μια καθηλωτική ερμηνεία επιστρατεύοντας όλη την έκταση της φωνής και του σώματός της. Πότε γλυκιά και αφελής, άλλοτε επιθετική και σκληρή, χωρίς ωστόσο να χάνει την αφοπλιστική παιδικότητά της, μεταμορφώνεται δεξιοτεχνικά από παιδί σε γυναίκα και να κινείται αδιάκοπα ανάμεσα στο τραγικό και το κωμικό».

H παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του project Σ Ε Ζ Ο Ν Γυναίκες 2019-2021, το οποίο έχει στόχο να εξετάσει την κυρίαρχη αφήγηση για την θέση της γυναίκας στην κοινωνία μέσα από την τέχνη του θεάτρου. Ποιες ιστορίες λέμε; Ποιου τις ιστορίες λέμε; Τι είναι «κλασικό»; Τι είναι «οικουμενικό»; Στην ΣΕΖΟΝ-Γυναίκες 2019-2021 στηρίζουμε και προβάλλουμε την αφήγηση της γυναικείας εμπειρίας, την ιστορία της.

Συντελεστές

Kείμενο: Philip Ridley

Σκηνοθεσία /Μετάφραση/Διασκευή: Εβίτα Ιωάννου

Ερμηνεύει: Έλενα Καλλινικου

Δραματουργία/Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Φωτεινή Μιχαηλίδου

Ηχητικό τοπίο: Κασιανή Κάππελος

Teaser: Σοφία Αναστασίου

Αφίσα: Αντώνης Μούσιης

Βίντεο: Νικόλας Κάσινος

Ήχος: Ανδρούλα Καφά

Πληροφορίες:

4 και 8 Απριλίου, 2019

Ώρα: 20:30

Είσοδος: €12 /Μειωμένο €10

Κρατήσεις: 99 629610

SPACE, 12 Kosti Palama, Nicosia, Cyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ