Ένας εντυπωσιακός αγώνας αντοχής στις πιο όμορφες παραθαλάσσιες περιοχές της Κύπρου

Αν είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τα όριά σου, τότε δήλωσε συμμετοχή.

Ένας εντυπωσιακός αγώνας αντοχής στις πιο όμορφες παραθαλάσσιες περιοχές της Κύπρου

Αν είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τα όριά σου, τότε δήλωσε συμμετοχή.

Στις όμορφες παραθαλάσσιες περιοχές της Κύπρου, Πρωταρά και Aκρωτήρι του Κάβο Γκρέκο θα διεξαχθεί στις 31 Μαρτίου 2019, ένας από τους πιο απαιτητικούς και εντυπωσιακούς αγώνες αντοχής, το Protaras SwimRun Cyprus 2019 powered by Capo Bay.

Τον αγώνα διοργανώνουν o Γ.Σ.Σ. «Ο Κεραυνός» σε συνεργασία με το Δήμο Παραλιμνίου, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Σ’ ένα αγώνα SwimRun που όπως προδίδει και το όνομα του, περιλαμβάνονται δύο αθλήματα, το κολύμπι και το τρέξιμο και οι αθλητές συμμετέχουν σε αυτόν σε ζευγάρια.

Οι ομάδες των αθλητών, θα πρέπει να καλύψουν μια συνολική απόσταση 25 χιλιομέτρων με συνεχείς εναλλαγές τρεξίματος και κολυμπιού. Η συνολική απόσταση για το τρέξιμο ανέρχεται στα 21 χιλιόμετρα και του κολυμπιού 4 χιλιόμετρα.

breca-swimrun-courtney-atkinson-braden-currie.jpg


Η ομορφιά του συγκεκριμένου αθλήματος έγκειται στο γεγονός ότι η συμμετοχή είναι σε ζευγάρια, ανδρών, γυναικών είτε και μεικτών φύλων, και ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν πρέπει να απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλο σε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα μέτρων.

Η συμμετοχή σε έναν αγώνα αντοχής με ζευγάρι, θέτει νέα όρια, καλλιεργεί την ομαδικότητα και κάνει το SwimRun να ξεχωρίζει. Οι αθλητές στο κολύμπι δικαιούνται να χρησιμοποιήσουν βαρελάκι (pull buoy) στα πόδια, paddles στα χέρια, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα φοράνε παπούτσια τρεξίματος.

Bannerimage2185.png
Οι αθλητές θα ξεκινήσουν την μεγάλη τους προσπάθεια μπροστά από το πολυτελές ξενοδοχείο Capo∙Bay, θα κατευθυνθούν προς τα αριστερά και εν συνεχεία θα κάνουν επαναστροφή και θα χαράξουν πορεία προς το δασικό πάρκο του Κάβο Γκρέκο.

Οι ομάδες θα κολυμπήσουν μεταξύ άλλων στις διάσημες παραλίες, του Fig Tree, του Green Bay, του Κόννου, του Blue Lagoon, θα τρέξουν κατά μήκος της ακτογραμμής και γύρω από τον λόφο του Κάβο Γκρέκο. Στην συνέχεια θα περάσουν από το κέντρο περιβαλλοντικής ενημέρωσης και εκπαίδευσης του Κάβο Γκρέκο και θα τερματίσουν μπροστά στο πεντάστερο ξενοδοχείο Capo∙Bay.

Καθ’ όλη τη διαδρομή θα υπάρχουν ανά τακτά διαστήματα σταθμοί ανεφοδιασμού με νερά, ηλεκτρολύτες και φρούτα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της κολύμβησης σκάφη ασφαλείας θα επιτηρούν του αθλητές και θα παρέχουν κάθε βοήθεια αν κριθεί αναγκαίο.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα γίνουν οι απονομές για τις τρεις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες των Ανδρών, των Γυναικών, των μικτών ζευγαριών (ανδρών-γυναικών) καθώς και των τριών πρώτων ομάδων στο σύνολο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Protaras SwimRun Cyprus 2019 powered by Capo∙Bay είναι ο πρώτος αγώνας SwimRun στην ανατολική Μεσόγειο και περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου σαν αγώνας κυπέλλου.

swim_run_luhike-9571.jpg

Πώς ξεκίνησε το SwimRun

Όσον αφορά τους κανόνες του SwimRun, οι ομάδες αποτελούνται από δύο αθλητές οι οποίοι πρέπει να κολυμπούν και να τρέχουν σε απόσταση λιγότερη των 10 μέτρων μεταξύ τους. Στο κολύμπι οι αθλητές δικαιούνται να χρησιμοποιήσουν βαρελάκι στα πόδια και paddles στα χέρια ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα φοράνε παπούτσια τρεξίματος.

Οι αγώνες SwimRun είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης και κυρίως της Σουηδίας απ’ όπου ξεκίνησε και είναι γνωστοί ως Ότιλλο (OtillO σημαίνει από νησί σε νησί). Ο πρώτος αγώνας που διεξήχθη το 2002 ήταν ουσιαστικά ένα στοίχημα μεταξύ τεσσάρων φίλων, οι οποίοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και όρισαν ως μοναδικό κανόνα να περάσουν από τρία διαφορετικά εστιατόρια μεταξύ των μικρών νησιών της περιοχής Sandham. Το στοίχημα όριζε πως η ομάδα που θα έχανε θα πλήρωνε τον λογαριασμό του Ξενοδοχείου στο νησί Uto καθώς και το φαγητό και τα ποτά στο εστιατόριο.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2006, ο αγώνας διοργανώθηκε ξανά από τους 4 φίλους στην ίδια περιοχή, ενώ μέχρι το 2013 ο αγώνας διεξαγόταν πάντα με στη Σουηδία και η συμμετοχή δεν ξεπερνούσε τους 16 αθλητές. Το 2011 ο αριθμός αυξήθηκε στους 196, το 2012 τους 900 και το 2013 εκτοξεύθηκε στους 1948! Από το 2014 αγώνες SwimRun διοργανώνονταν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων η Ελβετία, η Νορβηγία, η Ιταλία, η Ρωσία, η Γερμανία, η Αγγλία και η Σκωτία ενώ φέτος τον Νοέμβριο θα διοργανωθεί και στην Ελλάδα.

Χορηγοί του αγώνα είναι: Capo∙Bay Hotel, AWOL Adventure Without Limits, Garmin Cyprus, Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, NETinfoPAY.

Υποστηρικτές: Komanetsi aquatic and fitness center, Cytavision, φυσικό μεταλικό νερό Κύκκος, Φούρνοι Ζορμπάς, Redefine Your Limits, antigonika.com Creative & Design , Πολυκλινική Λητώ, Olympian Labs, Beiersdorf ,Paper Works Philippides.

Συνεργαζόμενοι φορείς: Γ.Σ.Σ. «Ο Κεραυνός», Δήμος Παραλιμνίου, Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, Κυπριακή Ομοσπονδία Τριάθλου, Τμήμα Δασών.

Χορηγοί επικοινωνίας: city.com.cy, sportime.com.cy.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στην ιστοσελίδα www.swimruncyprus.com και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook,

Instagram

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ