20 τόνοι αλεύρι και πλιγούρι για φτωχούς από την Αρχιεπισκοπή

Γιατί όλοι έχουν δικαίωμα στο τραπέζι της Τυρινής [αλλιώς Καθαρά Δευτέρα]

Article featured image
Article featured image

*Ο τίτλος του άρθρου είναι αυτός που δοθηκε στο email που στάληκε στα Μέσα από την Αρχιεπισκοπή.

Ακολουθεί επίσημο Δελτίο Τύπου από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου


Δέκα τόνους αλεύρι και άλλους τόσους πλιγούρι παρέδωσε σήμερα αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτοπαραγωγών, στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο για τις ανάγκες ενδεών αδελφών μας που στηρίζονται από την Εκκλησία Κύπρου.

Στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου έφθασαν από το πρωί τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών – δωρητών, τα οποία παρέδωσαν τις δωρεές τους για τις Μητροπόλεις της επαρχίας Λευκωσίας, ήτοι την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και τις Μητροπόλεις Κηρυνείας, Μόρφου, Κύκκου και Τηλλυρίας, Ταμασού και Ορεινής και Τριμυθούντος, οι οποίες απέστειλαν εκπροσώπους για την παραλαβή της αναλογούσης ποσότητας αλευριού και πλιγουριού.

IMG_20190307_105631.jpg


Επίσης, εκπρόσωποι των ενοριών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου κατέφθασαν στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο και παρέλαβαν ποσότητα από τη δωρεά για να διανεμηθεί στους ενδεείς ενορίτες τους αυτές τις μέρες.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου αφού ευχαρίστησε τους σιτοπαραγωγούς τόνισε ότι πρόκειται για μία ευγενική χειρονομία δηλωτική της γνήσιας και έμπρακτης αγάπης προς τους έχοντας ανάγκη αδελφούς μας και συμπλήρωσε ότι η Εκκλησία Κύπρου θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των πασχόντων.

«Η Εκκλησία πάντοτε διαχρονικά εκφράζει την προσφορά και την αγάπη της ιδιαίτερα προς τους πάσχοντες αδελφούς μας και προς όλους ιδιαίτερα αυτές τις μέρες», είπε ο Αρχιεπίσκοπος και κάλεσε τους πολίτες που έχουν την δυνατότητα να στηρίζουν τέτοιου είδους έργα να το πράττουν.

Τέλος, σε ερώτηση του Προέδρου της Οργάνωσης για το θέμα της υγείας του, δήλωσε ότι πλέον έχει ξεπεράσει πλήρως το θέμα του καρκίνου που τον απασχόλησε τους τελευταίους μήνες χάρη στις προσευχές όλου του κόσμου και πολύ σύντομα θα προχωρήσει και στην αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του ποδιού του, το οποίο τον δυσκολεύει τα τελευταία χρόνια, αφού όπως του επισήμαναν ειδικοί ιατροί, πρόκειται περί μιας συνοπτικής διαδικασίας η οποία θα του αποκαταστήσει τη λειτουργία του ποδιού του σε πολύ σημαντικό βαθμό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ