Το πρώτο Φεστιβάλ Επιστήμης στην Κύπρο είναι γεγονός

Στόχος της διοργάνωσης είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων, αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας, για την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Article featured image
Article featured image

Με τη συμμετοχή δεκάδων μαθητών από Δημόσια και Ιδιωτικά σχολεία της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Μαρτίου 2019 το πρωτοποριακό και πολυδιάστατο Φεστιβάλ Επιστήμης «SCYENCE Fair 2019», που διοργανώνει για πρώτη φορά το Ινστιτούτο Κύπρου, με στόχο να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων, αλλά και ανθρώπων κάθε ηλικίας, για την επιστήμη, την τεχνολογία και την καινοτομία.

Στη διάρκεια του «SCYENCE Fair 2019», το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Υγείας και στηρίζει ο Δήμος Αγλαντζιάς, οι μαθητές θα παρουσιάσουν καινοτόμες δραστηριότητες και δικές τους επιστημονικές έρευνες, ενώ η καλύτερη και πιο ευφάνταστη δραστηριότητα ή παρουσίαση θα βραβευθεί.

Photo 1.jpg


Παράλληλα το Ινστιτούτο Κύπρου θα ανοίξει τις πόρτες του, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους μικρούς ερευνητές και στο κοινό να περιηγηθούν στα εντυπωσιακά επιστημονικά εργαστήρια και τις εγκαταστάσεις του και να παρακολουθήσουν πρωτότυπες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά δρώμενα, εκθέσεις, παρουσιάσεις, προβολές και ενημερωτικές διαλέξεις, αλλά και να απολαύσουν φαγητό και μουσική.



Χορηγοί SCYENCE
Fair 2019: Μέγας Χορηγός: Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας, Χορηγοί: Medochemie, ColourPix Digital Printing, XM.com, Υποστηρικτές: Δήμος Αγλαντζιάς, Σταγόνα Αγρού, Vienna Bakeries.



Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ: 22208702, Φαξ: 22208625

Email: scyence@cyi.ac.cy, Web: https://scyence.cyi.ac.cy/

Πηγή: City

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ