Πότε θα καλοκαιριάσει στην Κύπρο;

Το Σάββατο, σύμφωνα με τοKitasweather, ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα νότια παράλια το απόγευμα μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ.

Article featured image
Article featured image

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθμούς στο εσωτερικό, 23 έως 25 στα παράλια και 16 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται αραιή ομίχλη ή ομίχλη κυρίως σε εσωτερικά τμήματα του νησιού.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως ανατολικοί – βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 4-7 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 15 έως 18 στα παράλια και 7 στη Χιονίστρα.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος και αρκετά θερμός για την εποχή. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς στο εσωτερικό, 24 έως 26 στα παράλια και 18 στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα ο καιρός αναμένεται να είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με σταγόνες λάσπης και λασποβροχές κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ σχετικά θερµή αέρια µάζα αναµένεται το Σαββατοκύριακο, η οποία υποχωρεί σταδιακά από τη ∆ευτέρα.

Στην ατµόσφαιρα αναµένεται σκόνη, από αύριο, η οποία θα υποχωρήσει την Τρίτη. Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και στα δυτικά τοπικά µέχρι δυτικοί ασθενείς και στα προσήνεµα µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι αρχικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη και αργότερα µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 27 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα παράλια, εκτός από τα ανατολικά που θα ανέλθει στους 22 βαθµούς και γύρω στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος.

Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα παράλια λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδα, κυρίως το µεσηµέρι και το απόγευµα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες.

Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει περαιτέρω µικρή πτώση για να κυµανθεί κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ