Έρχονται λασποβροχές το απόγευμα

Τη Δευτέρα, σύμφωνα με τοKitasweather, ο καιρός αναμένεται να είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος με σταγόνες λάσπης και λασποβροχές κυρίως κατά το δεύτερο μισό της ημέρας.

Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί – νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και 8 στη Χιονίστρα.

Την Τρίτη ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα, όπου στο σύνολο τους θα επηρεάσουν όλο ή το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Σε περίπτωση καταιγίδας κατά το δεύτερο μισό της ημέρας, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, χωρίς χιονόστρωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη, η οποία ωστόσο υποχωρεί κινούμενη ανατολικότερα.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Παροδικά, στα νότια και νοτιοανατολικά παράλια, θα πνέουν ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και παροδικά, στα νότια παράλια, ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και κυρίως στα παράλια αναμένονται ελαφρές βροχές. Σ

τα δυτικά και βόρεια παράλια δυνατό, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, να σημειωθούν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού αναμένεται τις αυγινές κυρίως ώρες να σχηματιστεί αραιή ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν από το μεσημέρι και μετά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ.

Παροδικά, το απόγευμα, στα νότια παράλια θα πνέουν ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα, στα νότια παράλια, ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού, των νοτιοανατολικών παραλίων και των ορεινών.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο την Τετάρτη και μη αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη, παραμένοντας ωστόσο λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή, αναμένεται μικρή πτώση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ