Πάμε στην Έκθεση Genesis της Άντρεας Χαραλαμπίδου;

Γυαλί και χρώμα, ευαισθησία και φως!

Article featured image
Article featured image

Ένας συνδυασμός χρωμάτων και υλικών, μια έκρηξη συναισθημάτων και μια ιδέα, οδήγησαν στη δημιουργία μιας νέας τεχνοτροπίας.

Ένα καλλιτεχνικό big bang έφερε την υαλουργία στο δρόμο της ζωγραφικής. Κάπως έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τους πίνακες και τα γλυπτά της Άντρεας Χαραλαμπίδου.

Η Άντρεα Χαραλαμπίδου γεννήθηκε στο Λονδίνο. Πήρε πτυχίο Υαλοτεχνίας και φυσητού γυαλιού στο Darmstandt της Γερμανίας εργάστηκε ως υαλοτεχνίτης εκεί, μέχρι την επιστροφή της στην Κύπρο.

Με την επιστροφή της άνοιξε το δικό της εργαστήριο.

Δίδαξε, εργάστηκε, έκανε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, παρακολούθησε σεμινάρια και εργαστήρια με γνωστούς καλλιτέχνες, εμπλούτισε τις γνώσεις της, ανέπτυξε νέες τεχνικές και δόμησε το δικό της όραμα για το φυσητό γυαλί.

Ταυτόχρονα, η δημιουργός γνώρισε τη ζωγραφική, στην αρχή δειλά και με την πάροδο του χρόνου η σχέση με την τέχνη της ζωγραφικής έγινε πιο έντονη και πιο ουσιαστική.

20190412_111004.jpg

Αυτή η γνωριμία οδήγησε σε έναν μεγάλο καλλιτεχνικό έρωτα και όπως στα παραμύθια έτσι και στη ζωή ο έρωτας γέννησε μια νέα τεχνοτροπία, μια πρωτοποριακή ιδέα που συνδέει τη ζωγραφική, το γυαλί και το φως σε μια τρισδιάστατη απόδοση της αλήθειας που κρύβει η καλλιτέχνις.

Η ίδια δηλώνει, ότι τα έργα της είναι εμπνευσμένα από τα συναισθήματα που αναβλύζουν μέσα από ρωγμές και κανάλια, τα οποία υπήρξαν χρόνια ριζωμένα στον πυρήνα της ύπαρξης. Σε αυτά, φαίνεται διάχυτη η ανάγκη έκφρασης της βαθύτερης πνευματικής σύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση και τον εσωτερικό του κόσμο. Είναι ένα ταξίδι από την γέννηση του χρόνου … από τη γέννηση της ύπαρξής μας. Για αυτό το λόγο η έκθεση έχει τον τίτλο Genesis.

"Δεν ξέρω καν αν είναι πίνακες, μπορεί απλά να τα βαπτίσουμε πλαίσια που αγκαλιάζουν δύο τεχνοτροπίες".

Η δουλειά της δημιουργούν είναι αφιερωμένη στη ψυχή και στο πνεύμα που αποδίδονται κάποιες φορές μέσα από την καθαρότητα του γυαλιού και κάποιες άλλες μέσα από τα ζωηρά χρώματα της ζωγραφικής.

20190412_105839.jpg

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στη γκαλερί Αποκάλυψη από τις 3 Μαΐου έως τις 18 Μαΐου.

Εγκαίνια έκθεσης, Παρασκευή 3 Μαΐου στις 19:30.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ