Το βίντεο με την ομιλία της Ελένης είναι ότι πιο φωτεινό και ελπιδοφόρο είδαμε τελευταία

Η Ελένη Λουκά είναι η γυναίκα που κέρδισε το «τιμητικό βραβείο εις μνήμη Άντη Χατζηκωστή», την περασμένη Τρίτη, στα βραβεία «Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2018».

Article featured image
Article featured image

Εν συντομία η ιστορία της

Μετά την αποφοίτησή της από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, αποφασίζει να ακολουθήσει το όνειρό της και να σπουδάσει, κάτι το οποίο καταφέρνει. Όπως λέει η ίδια, πάντα αγαπούσε τα παιδιά, γι’ αυτό και επιλέγει να σπουδάσει νηπιαγωγός. Κάπως έτσι γίνεται ο πρώτος άνθρωπος -στην Κύπρο- με σύνδρομο Down που φοιτά στο πανεπιστήμιο.

Τα όμορφα λόγια της στη σκηνή

«Όπως η φύση γύρω μας θα ήταν ανιαρή και μονότονη χωρίς την ποικιλία και τη διαφορετικότητα των λουλουδιών, έτσι και στους ανθρώπους, η διαφορετικότητα κάνει τη ζωή πιο όμορφη και πιο ενδιαφέρουσα. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον τόσο αρμονικά, όπως οι νότες σε ένα πιάνο. Στα αυτιά μας η κάθε νότα ηχεί διαφορετικά από την άλλη και από μόνες τους δεν βγάζουν καμιά μελωδία, όμως όταν αλληλεπιδρούν μπορούν να παράγουν όμορφες μελωδίες. Έτσι και η αλληλεπίδραση μεταξύ των ανθρώπων, οι οποίοι με τα διαφορετικά τους χαρίσματα συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο κάνει αυτόν τον κόσμο υπέροχο. Ας αποδεχτούμε, λοιπόν, τη διαφορετικότητα των ανθρώπων για να εκτιμήσουμε αυτόν τον υπέροχο κόσμο».

Η Ελένη δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους γονείς της, τους παππούδες, φίλους και συγγενείς που είναι συνεχώς δίπλα της.

Με τη σειρά μας κι εμείς οφείλουμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους -ειδικά στους γονείς της Ελένης-, που με τη δική τους στήριξη και αγάπη βοήθησαν έτσι ώστε εμείς σήμερα να έχουμε έναν τόσο φωτεινό άνθρωπο ανάμεσά μας, ο οποίος με τη στάση ζωής του και τα λόγια του μας υπενθυμίζει πως υπάρχει ακόμα ελπίδα εκεί έξω.

Συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά, Ελένη!

Δείτε πιο κάτω το βίντεο με ολόκληρη την ομιλία της:



Σημείωση: Η τελετή απονομής των Βραβείων «Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2018», θα μεταδοθεί από την τηλεόραση ΣΙΓΜΑ, την Παρασκευή, 19 Απριλίου, στις 21:00, και σε επανάληψη το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 16:40.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ