Το προφίλ του «Ορέστη»

Πιο κάτω όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον 35χρονο που μέχρι στιγμής έχει ομολογήσει τη δολοφονία της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες, της 6χρονης κόρης της, Sierra, αλλά και της 28χρονης Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες.

Το προφίλ του «Ορέστη»

Πιο κάτω όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον 35χρονο που μέχρι στιγμής έχει ομολογήσει τη δολοφονία της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες, της 6χρονης κόρης της, Sierra, αλλά και της 28χρονης Arian Palanas Lozano, επίσης από τις Φιλιππίνες.

Article featured image
Article featured image

Συνηθίζουμε να λέμε ότι η ζωή αντιγράφει την τηλεόραση, δυστυχώς, όμως, καμιά φορά αυτό γίνεται με τον πλέον φρικιαστικό τρόπο. Αυτό που βλέπουμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας τα τελευταία 24ωρα μοιάζει με σενάριο ενός από τα χειρότερα θρίλερ που έζησε ποτέ η Κύπρος. Μέχρι στιγμής, μάλιστα, έχει ως βασικό πρωταγωνιστή έναν αξιωματικό της ΕΦ, ο οποίος μέχρι πριν από μερικές μέρες έμοιαζε να είναι υπεράνω πάσης υποψίας.



ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ SIGMALIVE


Ολιγομίλητος, χωρίς έξαρση θυμού

Ο 35χρονος είναι αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, και συγκεκριμένα Ίλαρχος (βαθμός στο όπλο των τεθωρακισμένων, αντίστοιχος του λοχαγού στο πεζικό).

Κληθείς ο ΥΠΑΜ να σκιαγραφήσει το προφίλ του αξιωματικού, σε παρέμβασή του στις Τομές στα Γεγονότα, το βράδυ του Σαββάτου, ο Σάββας Αγγελίδης αποκάλυψε ότι έλαβε ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο αναφέρεται ότι αυτός χαρακτηριζόταν για την μη εξωτερίκευση των συναισθημάτων του και ότι ήταν ολιγομίλητος, χωρίς έξαρση θυμού και αρνητικής συμπεριφοράς.

Ο ΥΠΑΜ τόνισε ότι σε καμιά περίπτωση δεν παρουσίασε οποιαδήποτε συμπεριφορά στο επαγγελματικό του περιβάλλον που να δικαιολογεί οτιδήποτε από πλευράς στρατού.

Σε ερώτηση κατά πόσο τέθηκε ή όχι σε διαθεσιμότητα ο Ίλαρχος, ο Υπουργός ανέφερε ότι η διαθεσιμότητα εξυπηρετεί έναν σκοπό, την μη παρέμβαση στις ενέργειες της Αστυνομίας. Δεν τέθηκε γιατί θα έπρεπε να δινόταν το δικαίωμα ακρόασης στον αξιωματικό και θα θεωρείτο ότι γινόταν παρέμβαση από πλευράς ΥΠΑΜ στο έργο της Αστυνομίας, σημείωσε.

Εξήγησε ότι υπάρχουν δυο στάδια, πρώτον εάν αποφασιστεί ποινική διαδικασία εναντίον του τότε ενεργοποιείται η προϋπόθεση για διαθεσιμότητα, όπως και αν αφεθεί ελεύθερος.


Ο «Ορέστης»

Η 38χρονη συνομιλούσε με τον «Ορέστη» μέσω των κοινωνικών δικτύων. Συγκεκριμένα, ο 35χρονος είχε φτιάξει στο Badoo (site γνωριμιών) ένα προφίλ με το όνομα «Ορέστης», χρησιμοποιώντας φωτογραφία που είχε πάρει από το Facebook και η οποία ανήκε στον 30χρονο, πρώτο ύποπτο, ο οποίος αρχικά είχε συλληφθεί ενώ στην πορεία αφέθηκε ελεύθερος.

Όπως σημείωσε ο ανακριτής της υπόθεσης, μετά από επικοινωνία με την εταιρεία Badoo, διαπιστώθηκε ότι ο λογαριασμός του «Ορέστη» διαγράφηκε, αλλά τους δόθηκε η διεύθυνση IP. Τελευταία μέρα πρόσβασης στον πιο πάνω λογαριασμό ήταν η 14η Απριλίου, μέρα κατά την οποία και διαγράφηκε. Την ίδια μέρα, σύμφωνα με τον ανακριτή, εντοπίστηκε και η σορός της 38χρονης.

Σύμφωνα με μαρτυρία φίλης της δολοφονημένης Marry Rose, ο «Ορέστης» επέμενε στη συνάντησή τους, η 38χρονη να πάρει μαζί της και την 6χρονη κορούλα της, για να παίξουν, όπως της είπε, με τα δικά του παιδιά. Σύμφωνα με κατάθεση φίλης του θύματος, όπως λέχθηκε από τον ανακριτή, ο «Ορέστης» έλεγε πως είναι διαζευγμένος και έχει δύο παιδιά.

Στην κατοικία του βρέθηκε σχοινί χρώματος μπλε, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένη η 38χρονη, κολλητική ταινία, κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές, ενώ ως γνωστό, κατά τη σύλληψή του προσπάθησε να καταπιεί μία κάρτα τηλεφώνου.

Στο Facebook, ο ύποπτος, έχει φωτογραφίες του λατομείου του Μιτσερού και του φρεατίου, όπου και εντοπίστηκε το πτώμα.

Ομολογία των δύο πρώτων φόνων

Ο 35χρονος «Ορέστης» βρίσκεται ήδη υπό κράτηση για το φόνο της Marry Rose, από τις Φιλιππίνες και της 6χρονης κόρης της, που επίσης ομολόγησε ότι τη σκότωσε, δίνοντας μάλιστα μια ανατριχιαστική περιγραφή όσον αφορά στο πώς απαλλάχτηκε από τη σορό της μικρής Sierra.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από το δικαστήριο, σήμερα Κυριακή, οι Αρχές μετάφεραν ξανά τον «Ορέστη» στη λίμνη στο Ξυλιάτο (όχι στο Φράγμα), όπου τους υπέδειξε ξανά πού έριξε το πτώμα της μικρής Sierra.

Συγκεκριμένα, υπέδειξε στους Αστυνομικούς συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη στον Ξυλιάτο, όπου έριξε το τυλιγμένο σε σεντόνι πτώμα, το οποίο έδεσε με πέτρες. Στη συνέχεια οι πέτρες υποχώρησαν, έτσι ξαναπήρε το πτώμα, στερέωσε καλύτερες τις πέτρες και το έριξε πίσω στο νερό.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί το κοριτσάκι, οπότε οι προσπάθειες θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί μέχρι να υπάρξει κατάληξη. Στο έργο των Αρχών συνδράμει σήμερα και ιδιωτική εταιρεία καταδύσεων.

Ομολόγησε τον φόνο και δεύτερης γυναίκας

Ο «Ορέστης» προέβη σε θεληματική κατάθεση, στις 20/4, αναφέροντας πως γνώρισε την 28χρονη Arian Palanas Lozano, από τις Φιλιππίνες, περί τα τέλη Ιουλίου. Όπως κατέθεσε, την μετέφερε στο σπίτι του και αφού έκαναν σεξ, την έπνιξε με tyre raps και αργότερα την πέταξε στο φρεάτιο στο Μιτσερό.

Επίσης τη γνώρισε μέσω της εφαρμογής Badoo (όπως και τη Marry Rose), όπως είπε στο δικαστήριο. Να σημειώσουμε πως η εν λόγω Φιλιππινέζα είχε εξαφανιστεί στις 21 Ιουλίου, του 2018, στην Αγλαντζιά.

Στο δικαστήριο, σήμερα, ο 35χρονος εμφανίστηκε χωρίς δικηγόρο, καθώς ο Ηλίας Στεφάνου αποσύρθηκε από την υπεράσπιση.

15346-p-800-800.jpg




ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ SIGMALIVE




Περίπτωση κατά συρροή δολοφόνου;

Εάν εντοπιστεί η σορός της μικρής, που ο ίδιος ομολόγησε τη δολοφονία της και δεδομένου, ότι το πτώμα της γυναίκας που εντοπίστηκε χθες διασυνδέθηκε με τον «Ορέστη», αφού ο ίδιος ομολόγησε τη δολοφονία και δεύτερης γυναίκας, αυτό συνεπάγεται ότι η Αστυνομία ενδέχεται να έχει στα χέρια της έναν κατά συρροή δολοφόνο.

Σε σχέση με το δεύτερο πτώμα, πάντως, που εντοπίστηκε στο ίδιο φρεάτιο όπου ήταν και το πτώμα της Marry Rose, η άτυχη γυναίκα βρισκόταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης, γυμνή και δεμένη πισθάγκωνα, στην ίδια δηλαδή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η 38χρονη Φιλιππινέζα.

Σημειώνεται και ξεκαθαρίζεται ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα το δεύτερο πτώμα που εντοπίστηκε στο φρεάτιο αφού δεν έχει διενεργηθεί ακόμη η νενομισμένη νεκροτομή. Ως εκ τούτου δεν γνωρίζει κανείς αν το δεύτερο πτώμα ανήκει στην Arian ή σε άλλο πρόσωπο.

Στην επιστήμη της Εγκληματολογίας, κατά συρροήν δολοφόνος - ή κατ’ εξακολούθηση ανθρωποκτόνος (serial killer), ονομάζεται ο εγκληματίας που έχει τελέσει τρεις ή περισσότερες ανθρωποκτονίες με πρόθεση, σε ξεχωριστούς τόπους τέλεσης, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους.


Ενδέχεται να υπάρχουν κι άλλα πτώματα στο φρεάτιο

Στο φρεάτιο της φρίκης, στο Μιτσερό, όπου χθες ανασύρθηκε νεκρή δεύτερη γυναίκα, οι Αρχές θα συνεχίσουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν εάν υπάρχουν και άλλα πτώματα. Σε χθεσινές δηλώσεις του ο Νεόφυτος Σιάηλος, Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα πτώματα στο φρεάτιο.

Όπως διαβάζουμε, πάντως, κατά τις χθεσινές έρευνες με δύο ειδικές κάμερες, οι οποίες βυθίστηκαν μέσα στα θολά και βαθιά νερά του φρεατίου, εντοπίστηκαν όγκοι που μοιάζουν πάρα πολύ με πτώματα. Οι συνθήκες στο φρεάτιο, όμως, είναι δύσκολες και οι κίνδυνοι για όσους επιχειρούν εκεί αυτή την ώρα πολλοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ