Από το πιάτο σου... σε πιάτσα της Ιταλίας

Πού να πας, για πολύ εκλεκτά ιταλικά

Article featured image
Article featured image

Ανοίγει ο καιρός, και μαζί του η όρεξή μας για ξέγνοιαστες βόλτες, φιλικές συνάξεις και βέβαια γουστόζικα γεύματα που ικανοποιούν κάθε γευστική απαίτηση.

Μπήκαμε για τα καλά στην άνοιξη αλλά η ανεβασμένη, casual μας διάθεση, δεν σημαίνει πως έχουμε χάσει την ανάγκη για κομψή έξοδο με τα όλα της. Η Λευκωσία και η Λάρνακα, είναι στην ευχάριστη θέση εδώ και 20 σχεδόν χρόνια, να μας προτείνουν το τέλειο ανοιξιάτικο outing, το οποίο θα μας θυμίσει πως οι διακοπές είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε, αφού πρόκειται να μας ταξιδέψει γευστικά, στις διάσημες foodie πλατείες της Ρώμης και της Φλωρεντίας.

1 (28).jpg

Marzano και ξερό... ή μάλλον φρεσκότατο αχνιστό, ψωμί

Τα εστιατόρια Marzano είναι η τέλεια επιλογή γι’ αυτούς που γουστάρουν προσιτή, αλλά υψηλής ποιότητας εμπειρία, με αυθεντικές γεύσεις από Ιταλία, όπως ολόφρεσκα ζυμαρικά και πεντανόστιμες πίτσες που συνοδεύονται από ένα εξαιρετικά εκλεκτό wine list. Τα Marzano όμως, δεν περιορίζονται στα κλασικά και γνωστά ιταλικά πιάτα αλλά αντιπροσωπεύουν επάξια όλες τις πτυχές της πλούσιας ιταλικής κουζίνας, προσκαλώντας τους επισκέπτες τους να δημιουργήσουν ένα δικό τους «Ρωμαϊκό Γεύμα», σε όλο της το μεγαλείο.

Προτάσεις για γεύμα α λα Ιτάλια

Το αληθινό ρωμαϊκό γεύμα συμπεριλαμβάνει 4-5 πιάτα και είναι all day event. Αρχίστε με ένα antipasti ορεκτικό όπως το λαχταριστό Italian Bread Board το οποίο είναι κατάλληλο και για αυτούς που νηστεύουν, με τρία διαφορετικά είδη ψωμιών από ελιά, λιαστή ντομάτα, χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο, με σάλτσα από ελαιόλαδο, σκορδοβούτηρο και βαλσάμικο. Για το απόλυτο καλοκαιρινό ορεκτικό δοκιμάστε και το Vitello Tonato με λεπτοκομμένο μοσχαράκι και επικάλυψη από κάπαρη και σχοινόπρασο, τελειωμένο με ελαφριά σάλτσα αντζούγιας.

Για πρώτο πιάτο προτιμήστε ζυμαρικά όπως το Penne Rossi με κρεμμύδι, πράσο, παντσέτα, πέστο λιαστής ντομάτας και σάλτσα ντομάτας, ή τολμήστε μια καυτερή Diavolo πίτσα με μοτσαρέλα, πικάντικο βοδινό κιμά, πεπερόνι, κόκκινα κρεμμύδια, ταμπάσκο και καυτερή πιπεριά.

1 (11).jpg

Η μοναδικότητα του Marzano οφείλεται στις γευστικές επιλογές από ψάρι και κρέας στη σχάρα, στο φούρνο και στα κάρβουνα τα οποία συνοδεύονται από λαχταριστά κρεμώδη ριζότο, λαχανικά και αρωματισμένες πατάτες. Για δεύτερο πιάτο λοιπόν, δοκιμάστε το Pollo Alla Caprina E Pomodori Secci με μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σχάρα, λαχανικά εποχής, φρέσκες πατάτες αρωματισμένες με δεντρολίβανο, λιαστή ντομάτα και ελιές, το οποίο σερβίρεται με βελουτέ κατσικίσιου τυριού. Για μια νηστίσιμη, ανάλαφρη αλλά εξίσου υπέροχη πρόταση, δοκιμάστε το Filetto Di Salmone με σολομό ψημένο στον φούρνο που σερβίρεται με κινόα, φρέσκο δυόσμο, κόκκινο κρεμμύδι, ντομάτα, άνηθο, σπαράγγια, ηλιόπορους, σπόρους κολοκύθας και αναζωογονητικό ντιπ γιαουρτιού.

Αποτελειώστε την εμπειρία με ένα εσπρέσο και ακαταμάχητο Tiramisu ή δοκιμάστε το νέο Milky Chocolate Cake με μους σοκολάτας και γέμιση από κρέμα καφέ σε τραγανή βάση από πραλίνα, σερβιρισμένο με δροσερό παγωτό λεμόνι.

1 (16).jpg


Κάτι αληθινά ξεχωριστό... για όλους

Τα εστιατόρια Marzano βάζουν πρώτα πάντα, την εμπειρία του πελάτη, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό Fasting Menu για όσους νηστεύουν, μεγάλη ποικιλία από σαλάτες για όσους θέλουν ένα γρήγορο και ελαφρύ γεύμα με εκρηκτικές όμως γεύσεις, αλλά και το συναρπαστικό Piccolo Menu το οποίο είναι γεμάτο διασκεδαστικές προτάσεις για τα παιδιά αλλά και παιχνίδια τα οποία θα τους απασχολήσουν ευχάριστα στο τραπέζι.

Η ιδιαίτερη διαμόρφωση και το ευέλικτο μενού των εστιατορίων, τα καθιστούν ιδανικά για σχεδόν κάθε ανάγκη. Πολλοί είναι αυτοί μάλιστα, που κάνουν κρατήσεις για ιδιαίτερα business lunches και επαγγελματικά ραντεβού ενώ είναι και το απόλυτο στεκάκι για ρομαντικά ραντεβουδάκια, μικρές και μεγάλες παρέες φίλων όλων των ηλικιών και ξεχωριστά οικογενειακά γεύματα για το πιο νόστιμο family bonding.

Είναι επίσης, πολύ κατάλληλο και για ένα τέλειο lunch break από το γραφείο, αφού προσφέρει ειδική μεσημεριανή προσφορά από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, με προεπιλεγμένες επιλογές γευμάτων με αναψυκτικό και επιδόρπιο, για μόνο €10.85.

Στο www.marzano.com.cy θα βρείτε 6 ξεχωριστά μενού, αναδεικνύοντας τις πλούσιες επιλογές που προσφέρουν τα εστιατόρια, για κάθε τους επισκέπτη. Ανακαλύψτε τα ολοκληρωμένα μενού για νηστείες, δείπνο, μεσημεριανό, επιδόρπια και παιδιά καθώς και ειδικό μενού για take away και delivery, και ετοιμαστείτε για μια πραγματικά αυθεντική ιταλική εμπειρία στην καρδιά της κοσμοπολίτικης Λευκωσίας και στην όμορφη Λάρνακα, μόλις 5 λεπτά από τη θάλασσα.


Τα εστιατόρια Marzano ανήκουν στον Όμιλο Columbia Restaurants.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε 22663240 (Marzano Nicosia)

ή 24657000 (Marzano Larnaca).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ