Δημοτικό Σχολείο στην Αθήνα έφτιαξε αίθουσα ηρεμίας για τα παιδιά

Στην αίθουσα βρίσκει κανείς από στρώματα για γιόγκα και μπάλες για πιλάτες, μέχρι παιδικούς σάκους του μποξ και πολλές ζωγραφιές.

Article featured image
Article featured image

Μια εξαιρετικά πρωτοπόρα, για τα ελληνικά δεδομένα, ιδέα εφάρμοσε το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου στην Αττική, δημιουργώντας μία αίθουσα ηρεμίας για τα παιδιά. Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν την αίθουσα για να ηρεμούν και να χαλαρώνουν, όποτε νιώθουν ότι το χρειάζονται για να επιστρέφουν στο μάθημα πιο συγκεντρωμένα και πιο δημιουργικά.

dimotiko.jpg

Στην αίθουσα βρίσκει κανείς από στρώματα για γιόγκα και μπάλες για πιλάτες, μέχρι παιδικούς σάκους του μποξ και πολλές ζωγραφιές. Εδώ χρησιμοποιούνται όχι μόνο παιδαγωγικές μέθοδοι αποφόρτισης των μαθητών, αλλά και εξάσκησης της συγκέντρωσης και της προσοχής. Μια τέτοια αίθουσα αποφορτίζει από την ένταση, προάγει την επικοινωνία, την ψυχική υγεία των μαθητών και βοηθά τους νέους να προσαρμοστούν. Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου κινείται συστηματικά προς ένα καλύτερο μοντέλο εκπαίδευσης και ελπίζουμε όλα τα σχολεία να του μοιάσουν.

dimotiko1.jpg

Η ιδέα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του doctv.gr, προέκυψε στο πλαίσιο συμμετοχής του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+. Οι ανταλλαγές διδακτικών πρακτικών έφεραν λίγο από τον «αέρα» του Φινλανδικού συστήματος, που εστιάζει στην ελευθερία των μαθητών και το παιχνίδι, και θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ