Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Fisher Price για το επίμαχο relax της εταιρίας

Η ανακοίνωση εκδόθηκε έπειτα από 10 θανάτους βρεφών.

Article featured image
Article featured image

Έπειτα από 10 θανάτους βρεφών, από το 2015, η Επιτροπή για την Ασφάλεια των Καταναλωτικών Προϊόντων και η εταιρεία Fisher Price παίρνουν θέση για το προϊόν, το οποίο θεωρήθηκε υπεύθυνο, ζητώντας από τους καταναλωτές να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν όταν τα παιδιά είναι πλέον σε θέση να αλλάζουν πλευρό.

Τα βρέφη, που ήταν 3 μηνών ή μεγαλύτερα, έχασαν τη ζωή τους ενώ ήταν ξαπλωμένα ανάσκελα και γύρισαν μπρούμυτα ή στα πλάγια καθώς δεν ήταν δεμένα στο ριλάξ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ. Ο τελευταίος θάνατος, μάλιστα, αναφέρθηκε τον περασμένο μήνα, δήλωσε η Patty Davis, εκπρόσωπος της επιτροπής (CPSC).

Η Επιτροπή και η Fisher-Price, εξέδωσαν μια προειδοποιητική ανακοίνωση σχετικά με το προϊόν που φέρει την ονομασία Rock 'n Play, προειδοποιώντας τους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το προϊόν όταν τα βρέφη μπορούν να μετακινηθούν και ενδεχομένως να πέσουν από το ριλάξ. Η Davis ανέφερε ότι η Επιτροπή διερευνά αυτή τη στιγμή το προϊόν και πως εάν αποδειχθεί ότι πρέπει να ανακληθεί, αυτό θα γίνει άμεσα.

Η Fisher Price λέει πως «οι θάνατοι που έχουν αναφερθεί δείχνουν ότι κάποιοι πελάτες συνέχισαν να χρησιμοποιούν το προϊόν ενώ τα παιδιά ήταν πλέον σε ηλικία να μπορούν αν γυρίζουν και ενώ δεν χρησιμοποίησαν το σύστημα συγκράτησης με τον ιμάντα τριών σημείων», ενώ ξεκαθαρίζει πως το εν λόγω προϊόν πληροί όλους τους απαραίτητους κανονισμούς και πρότυπα ασφαλείας.

Today, the Consumer Product Safety Commission (CPSC) and Fisher-Price have jointly issued an alert warning parents and...

Posted by Fisher-Price on Saturday, 6 April 2019

Με πληροφορίες από LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ