Κάπως έτσι θα είναι ο καιρός στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά παντού ηλιόλουστος, σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Σταδιακά όμως, νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται τοπικά στα ορεινά/ημιορεινά αλλά και περιοχές του εσωτερικού και το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Αν εκδηλωθεί καταιγίδα, αυτή αναμένεται να είναι έντονη με χαλάζι. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 23 στα παράλια και 13 στη Χιονίστρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βόρειοι – βορειοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περίπου 1-2 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 13 στα παράλια και 4 στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 23 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 21 έως 22 στα παράλια και 9 στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και αργότερα θα ενισχυθούν, στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών, σε μέτριους έως ισχυρούς 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει στους 21 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό, 19 έως 21 στα παράλια και 5 στη Χιονίστρα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Η αραιή σκόνη, που παρατηρείται στην ατμόσφαιρα, αναμένεται να υποχωρήσει αύριο.

Το απόγευμα, στα παράλια ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, στο εσωτερικό και τα ορεινά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί χαμηλή νέφωση και αραιή ομίχλη, κυρίως στο εσωτερικό και τα ανατολικά-νοτιοανατολικά παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, της ίδιας έντασης αλλά στα νοτιοδυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη αλλά στα νοτιοδυτικά μέχρι ταραγμένη, αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά, για να κυμανθεί κάτω από τους μέσους κλιματικούς όρους.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, στο εσωτερικό και τα ορεινά, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να παραμείνει κάτω από τους μέσους κλιματικούς όρους.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με τοπικά αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, για να κυμανθεί κοντά στους μέσους κλιματικούς όρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ