Τέσσερις σπουδαίοι Κύπριοι συνθέτες μαζί στη σκηνή του Ριάλτο

Τέσσερις σπουδαίοι Κύπριοι συνθέτες συναντώνται στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Θεάτρου.

Article featured image
Article featured image

Συνοδοιπόροι σε αυτό το είδος μουσικής, ιδρυτικά μέλη του Κέντρου Κυπρίων συνθετών, μ’ ένα πλούσιο ρεπερτόριο με συμφωνικά και άλλα έργα, με συναυλίες στην Κύπρο και το εξωτερικό, ο κάθε ένας από τους τέσσερεις συνθέτες κουβαλά τη δική του ιστορία.

Μια ιδιαίτερη μουσική συνάντηση με επιλεγμένα έργα των Νίκου Βήχα, Σάββα Σάββα, Ευαγόρα Καραγιώργη και Γιώργου Κάρβελλου σε πρώτη εκτέλεση από το σχήμα σύγχρονης μουσικής Chronos Contemporary Music Ensemble.

Το σχήμα το οποίο διακρίνεται για την υψηλή τεχνική των μουσικών του, αποτελούν οι: Virginie Bove (φλάουτο), Γιώργος Γεωργίου (κλαρινέτο), Janna Dimont Sargerson (βιολί), Μιράντα Παπανεοκλέους (τσέλο), Μάριος Νικολάου (κρουστά), Δροσοσταλίδα Μωραΐτη (πιάνο) και Νίκος Ιωάννου (κοντραμπάσο).

Γιώργος Κάρβελλος Γεννήθηκε στην Λάρνακα και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στη Πράγα. Έχει γράψει έργα μουσικής Δωματίου, συμφωνική μουσική, κύκλους τραγουδιών, θεατρική και κινηματογραφική μουσική. Έργα του έχουν ερμηνευτεί από σημαντικά μουσικά σύνολα στην Κύπρο και το εξωτερικό. Είναι μέλος του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών.

Ευαγόρας Καραγιώργης: Γεννήθηκε στη Τσάδα της Πάφου και σπούδασε μουσική στην Νέα Υόρκη. Έγραψε έργα για συμφωνική μουσική, μουσική για θέατρο, τραγούδια με πολλές συναυλίες στην Κύπρο και το εξωτερικό, με δική του δισκογραφία. Είναι μέλος του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών.

Σάββας Σάββα: Γεννήθηκε στη Λευκωσία και σπούδασε πιάνο, σύνθεση και μουσικολογία στο Κονσερβατόριο Τσαικόφσκι της Μόσχας. Έργα του έχουν εκτελεστεί σε πολλές χώρες και έχει παρουσιαστεί ως πιανίστας σε πολλές συναυλίες στην Κύπρο και το εξωτερικό. Έχει γράψει συμφωνικά έργα, έχει μεγάλη συλλογή από θεατρική μουσική, μουσική για ταινίες, για μπαλέτο, με δισκογραφία κ.λ.π. Είναι μέλος του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών.

Νίκος Βήχας: Γεννήθηκε στη Λεμεσό και σπούδασε σύνθεση στην Αθήνα. Έχει γράψει συμφωνικά έργα, έργα μουσικής Δωματίου, μουσική για θέατρο, τραγούδια, χορωδιακά έργα, κι έχει κάνει πολλές εναρμόνισεις χορωδιακών έργων. Διευθύνει την χορωδία Δήμου Αμμοχώστου και την χορωδία Μοντέρνοι Καιροί καθώς και την Μαντολινάτα. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές χώρες ενώ ο ίδιος διεύθυνε ως μαέστρος σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Είναι μέλος του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών.

Διάρκεια: 80’

Χορηγός: Medpool

Θέατρο Ριάλτο, Τρίτη 21 Μάϊου 2019, ώρα 20:30

Πληροφορίες / Κρατήσεις: 77 77 77 45

Εισιτήρια: €15 /10

E-ticket: www.rialto.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ