Έρχονται θερμοκρασίες Ιουλίου

Σήμερα ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα υψηλότερα ορεινά, όπου αναμένονται νεφικές αναπτύξεις νωρίς το απόγευμα, σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 31 στα παράλια και 21 στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός για την εποχή. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα παραμείνει κυρίως ηλιόλουστος και θερμός, εκτός από τα υψηλότερα ορεινά όπου αναμένονται τοπικές νεφικές αναπτύξεις κατά τις πολύ θερμές ώρες της ημέρας.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, ενώ την Πέμπτη δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Σχετικά θερµή αέρια µάζα αναµένεται να επηρεάσει παροδικά την περιοχή. Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν το απόγευµα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 26 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα βόρεια νοτιοανατολικοί ασθενείς, 2 µε 3 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 17 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο και θα παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Πέµπτη, θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες ψηλές νεφώσεις, ενώ στην ατµόσφαιρα πιθανό να αιωρείται αραιή σκόνη.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή και θα παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ