Έρχεται μίνι καύσωνας και σκόνη στην Κύπρο

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από τα υψηλότερα ορεινά, όπου αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις νωρίς το απόγευμα και θερμός για την εποχή, σύμφωνα με το Kitasweather .

Article featured image
Article featured image

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 4-9 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει γύρω στους 39 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 28 έως 32 στα παράλια και 23 στη Χιονίστρα.

To βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από ψηλές νεφώσεις και θερμός για την εποχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι παντού ηλιόλουστος εκτός από λίγες ψηλές νεφώσεις κυρίως κατά το πρώτο μισό της ημέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε δυτικούς έως νοτιοδυτικούς, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα προσήνεμα παράλια και κορυφές βουνών θα είναι μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 26 έως 30 στα παράλια και 21 στη Χιονίστρα.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως ηλιόλουστος.

Την περιοχή θα επηρεάζει μέτριο έως ισχυρό πιο δυτικό ρεύμα αέρα με τις θερμοκρασίες να σημειώνει πτώση το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή αλλά θα κυμαίνονται λίγο πιο πάνω της κανονικής.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Η θερµή αέρια µάζα, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί από το Σάββατο.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το πρωί θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις.

Στην ατµόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά κυρίως µεταβλητοί ασθενείς, 3 µποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, γενικά µέτριοι, 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά αργότερα θα καταστεί λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 31 στα βόρεια παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 27 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά µεταβλητοί, ασθενείς, 3 µποφόρ αλλά στα δυτικά παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια και γύρω στους 16 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια, καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη.

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ η αραιή σκόνη υποχωρεί το Σάββατο. Τη νύκτα και νωρίς το πρωί πιθανό να παρατηρείται τοπική χαµηλή νέφωση ή και αραιή οµίχλη. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί λίγο πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.

Την Κυριακή η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ