Ο γραφικός Ποταμός Λιοπετρίου… αλλάζει

Τι περιλαμβάνουν οι νέοι σχεδιασμοί, πόσο θα κοστίσει η αναδιαμόρφωση και πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Article featured image
Article featured image

Την έναρξη διαμόρφωσης του αλιευτικού καταφυγίου και του Εθνικού Πάρκου ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που αφορούν στον αλιευτικό τομέα της Κύπρου και αποτελεί πάγιο αίτημα των επαγγελματιών ψαράδων της περιοχής εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Συντονιστής του έργου είναι το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και αναμένεται να αποπερατωθεί σε 30 μήνες. Το κόστος του ανέρχεται στα €8,5 εκ. και θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014-2020 (75% από ευρωπαϊκούς πόρους και 25% από εθνικούς), συμβάλλοντας αποτελεσματικά στη βιώσιμη ανάπτυξη της αλιείας στην ευρύτερη περιοχή.

Στιγμιότυπο-2019-05-25-12.00.12-1024x404.jpg

Σήμερα, το Αλιευτικό Καταφύγιο αποτελείται από εφήμερες και πρόχειρες κατασκευές των ίδιων των αλιέων, χωρίς να διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες για την εκτέλεση των εργασιών τους. Σύμφωνα με τον κ. Καδή, κύριος στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου σε έναν σύγχρονο, ασφαλή και οργανωμένο χώρο εργασίας για τους επαγγελματίες αλιείς. Ανέφερε επίσης, ότι ταυτόχρονα με τη διαμόρφωση του αλιευτικού καταφυγίου θα πραγματοποιηθεί και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η οποία θα συμβάλει στην προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής του Ποταμού, και στη δημιουργία ενός πόλου έλξης για τον επισκέπτη, προσφέροντάς του υπηρεσίες και εναλλακτικούς τρόπους αναψυχής.

Στιγμιότυπο-2019-05-25-12.00.12-1024x404.jpg

Για να μάθετε τι θα περιλαμβάνει αναλυτικά το έργο και τις αλλαγές που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου αναδιαμόρφωσης, δείτε στο Famagusta News.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ