Με όπλα οι καθηγητές στα σχολεία στη Φλόριντα

Η Αμερική του Τράμπ μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη.

Με όπλα οι καθηγητές στα σχολεία στη Φλόριντα

Η Αμερική του Τράμπ μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη.

Article featured image
Article featured image

Ένα χρόνο μετά το μακελειό στο λύκειο του Parkland, όπου 17 μαθητές σκοτώθηκαν, η βουλή της πολιτείας υπερψήφισε την οπλοκατοχή καθηγητών εντός του σχολικού χώρου, προκαλώντας αντιδράσεις σε όλη την Αμερική.

Η νομοθεσία, η οποία πέρασε από το κοινοβούλιο της πολιτείας της Φλόριντα την περασμένη Τετάρτη επιτρέπει στους καθηγητές να φέρουν όπλα μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Στόχος του νέου νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να επικυρώσει χωρίς δεύτερη σκέψη ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας Ρον Ντε Σάντις, είναι να αποφευχθεί ένα νέο μακελειό σε σχολικό περιβάλλον.

Η νομοθεσία εγκρίθηκε με 65 ψήφους υπέρ έναντι 47 κατά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων της Φλόριντα, αφού είχε περάσει με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γερουσία την προηγούμενη εβδομάδα.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι οι καθηγητές μπορούν να φέρουν όπλα σε εθελοντική βάση, αφού παρακολουθήσουν σεμινάρια για τη χρήση των όπλων επί 144 ώρες. Οι επικριτές του μέτρου τονίζουν ότι η λύση για τη βία των πυροβόλων όπλων δεν μπορεί να είναι περισσότερα πυροβόλα όπλα.

Ανησυχούν επίσης για τον κίνδυνο να σημειωθεί κάποιο ατύχημα καθώς οι καθηγητές θα αποκτήσουν και ρόλο αστυνομικού. «Το να οπλίζονται οι καθηγητές είναι συνταγή για τραγωδία», σχολίασε η εκπρόσωπος των Δημοκρατικών στη Φλόριντα, Βαλ Ντέμινγκς, πρώην επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης του Ορλάντο. «Η πραγματική λύση είναι να παραμείνουν τα όπλα μακριά από τα ακατάλληλα χέρια».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ