Ήρθαν από την Νιγηρία στην Κύπρο για να αποκτήσουν το Know How στα τυχερά παιχνίδια

Όλοι εσείς οι περίεργοι που λέτε ότι στην Κύπρο δεν κάνουμε τίποτα σωστά, τώρα τι έχετε να πείτε;

Article featured image
Article featured image

Όταν λένε (κάποιοι) ότι στην Κύπρο παράγεται έργο και αποτελούμε παράδειγμα για τον έξω κόσμο, υπάρχουν αυτοί οι ισοπεδωτικοί τύποι που θεωρούν ότι στην Κύπρο δεν κάνουμε τίποτα σωστά και όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Να, όμως, που η πραγματικότητα έρχεται να αποδείξει ότι κάτι τέτοιο είναι αναληθές αφού μέχρι και από τη Νιγηρία ήρθαν για να τους μάθουμε το know how των τυχερών παιχνιδιών.

Όπως διαβάζουμε στο ΚΥΠΕ, εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κύπρο πραγματοποιεί αυτές τις μέρες τετραμελής αποστολή του Gaming Board της πολιτείας Oyo της Νιγηρίας, για σκοπούς απόκτησης τεχνογνωσίας σε θέματα εποπτείας και ρύθμισης των τυχερών παιχνιδιών.


Ανακοίνωση της Ρυθμιστικής Αρχής Τυχερών Παιχνιδιών αναφέρει ότι η αρμόδια νιγηριανή ρυθμιστική Αρχή εκπροσωπείται σε κορυφαίο επίπεδο από τον διευθύνοντα σύμβουλο (CEO) του Gaming Board της πολιτείας Oyo και τον διευθυντή Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ στην αποστολή συμμετέχει ακόμη αντιπρόσωπος των εποπτευόμενων οργανισμών της Νιγηρίας και αξιωματούχος της Αρχής, οι οποίοι, κατόπιν αιτήματός τους, τυγχάνουν εκπαίδευσης από στελέχη της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων Κύπρου (ΕΑΣ) σε θέματα ρύθμισης και εποπτείας, καθώς επίσης επί διοικητικών διαδικασιών.


Πρόκειται για την πρώτη αυτού του είδους υποδοχή ξένης θεσμικής αποστολής στην Κύπρο για θέματα τεχνογνωσίας στα τυχερά παιχνίδια, που αναδεικνύει την εμπειρία και την αναγνώριση που έχει κατακτήσει σε διεθνές επίπεδο η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων.

Το πρόγραμμα της αποστολής, από τις 27 έως και τις 31 Μαΐου, περιλαμβάνει επαφές και παρουσιάσεις σχετικά με την τεχνογνωσία που ήδη έχει αποκτήσει η ΕΑΣ σε θέματα ρυθμιστικού πλαισίου, εποπτείας, αδειοδότησης των εποπτευόμενων, θέματα αναβαθμισμένων τεχνολογικών υποδομών, καθώς και σε προγράμματα υπεύθυνου παιχνιδιού (Responsible Gaming), στα οποία η ΕΑΣ έχει αναβαθμισμένη δράση και εμπειρία τα τελευταία χρόνια.

Οι επαφές περιλαμβάνουν επίσης συνάντηση με την Αρχή Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνου της Κύπρου, καθώς και με εποπτευόμενους οργανισμούς στην Κύπρο που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ