Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη της ιταλοαμερικανικής κοινότητας που ζητούσαν για χρόνια δικαίωση για τον άγνωστο εφευρέτη, που είδε τον Σκωτσέζο Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ να παίρνει τα εύσημα για τη δική του πατέντα.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναγνώρισε για πρώτη φορά την αδικία που είχε υποστεί ο Ιταλός μετανάστης, ο οποίος είχε παρουσιάσει το πρώτο τηλέφωνο το 1860 στη Νέα Υόρκη, 16 χρόνια πριν ο Μπελ κατοχυρώσει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Όλα άρχισαν όταν ο ίδιος μελετούσε τη δυνατότητα θεραπείας με ηλεκτρικό σοκ στην Κούβα, τη δεκαετία του 1830.
Σε ένα από τα πειράματά του διαπίστωσε ότι ο ήχος μπορεί να «ταξιδέψει» σε ένα χάλκινο καλώδιο με τη βοήθεια ηλεκτρικών παλμών.
Το 1850 ο ίδιος μετακόμισε με τη σύζυγό του, Εστέρ, στη Νέα Υόρκη για να μελετήσει περισσότερο την πιθανή εφαρμογή αυτής της ανακάλυψης.
Εκεί, κατάφερε να συνδέσει τηλεφωνικώς το δωμάτιο της παράλυτης γυναίκας του με το γειτονικό του εργαστήριο και μια δεκαετία αργότερα είχε δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεπικοινωνιών, το οποίο και παρουσίασε δημοσίως.
Είχε μάλιστα εκθειάσει τη συγκεκριμένη εφεύρεση, όμως η είδηση δεν έφτασε ποτέ στον αγγλόφωνο Τύπο και ελάχιστοι γνώριζαν για το «τηλετρόφωνο», όπως είχε αρχικά ονομαστεί.