Ένας τεράστιος εντυπωσιακός αμφορέας κοσμεί πλέον την Αθήνα

Πρόκειται για ένα μεγάλης κλίμακας έργο (graffiti) του Ισπανού καλλιτέχνη Sam3 και βρίσκεται στο 14ο Λυκείο Αθηνών, στο Κουκάκι.

Article featured image
Article featured image

Το έργο φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης που παρουσίασε το ανεξάρτητο πολιτιστικό ίδρυμα Studio 4, σε εικαστική επιμέλεια Ανδρέα Φακή, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Αθηναίων.

Οι παραστάσεις του εντυπωσιακών διαστάσεων αμφορέα απεικονίζουν στην πάνω σειρά παιδιά να κάθονται σε θρανία, άλλα φαίνονται σαν να προσέχουν στο μάθημα και άλλα σχεδόν αποκοιμισμένα, ενώ στην κάτω σειρά μαθητές σκυμμένους πάνω από τα κινητά τους ή να βγάζουν selfie.

Το συνολικό έργο του Sam3 χαρακτηρίζεται από την αλληγορική του διάθεση, την ειρωνεία αλλά και τον λυρισμό. Γεννημένος στο Έλτσε της Ισπανίας είναι γνωστός για τα μεγάλης κλίμακας ασπρόμαυρα έργα του, ενώ οι φιγούρες του θυμίζουν σκιές. Οι παρεμβάσεις του στο αστικό τοπίο μοιάζουν συνήθως με επιγράμματα και θέτουν ερωτήματα που προβληματίζουν τον θεατή.


Φωτογραφίες: Θανάσης Καρατζιάς / Athens Voice

amforeas_sam3-karatzas-2880.jpg

Πηγή: Athens Voice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ