Η Adidas έχασε τη μάχη για κατοχύρωση του εμπορικού σήματος με τις τρεις γραμμές

Με απόφαση δικαστηρίου

Article featured image
Article featured image

Ένας αγώνας που ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια από τον μεγάλο αθλητικό κολοσσό, τελικά δεν είχε την κατάληξη που ήλπιζε, αφού το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Adidas για νομική προστασία του του εμπορικού σήματος με τις τρείς γραμμές.

Όπως ανέφερε στην απόφασή του το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το εμπορικό σήμα της Adidas με τις 3 γραμμές, δεν είναι αρκετά διακριτό για να αξίζει προστασία, αλλά συνιστούν «ένα συνηθισμένο σήμα».

Σύμφωνα με το news247.gr, το δικαστήριο, το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, επικύρωσε στην ουσία την απόφαση του Γραφείου Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), που το 2016 ακύρωσε την εγγραφή του εμπορικού σήματος της Adidas, ύστερα από προσφυγή βελγικής εταιρείας υποδημάτων Shoe Branding Europe. «Η Adidas δεν έχει αποδείξει ότι το εμπορικό της σήμα έχει έναν ‘διακριτό χαρακτήρα’ στις 28 χώρες του μπλοκ και ότι θα έπρεπε να τυγχάνει νομικής προστασίας», τονίζεται στην απόφαση.

Σημειώνεται ότι ο γερμανικός κολοσσός έχει εμπλακεί σε μία μακροχρόνια δικαστική διαμάχη με τη βελγική εταιρεία, η οποία το 2009 κέρδισε τη μάχη για να χρησιμοποιεί δύο παράλληλες γραμμές ως εμπορικό σήμα, για να ακολουθήσει προσφυγή της Adidas ότι το σήμα του βελγικού brand παραπέμπει ευθέως στο δικό της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ