Το «Time Waits For No More» είναι το χαμένο τραγούδι του Freddie Mercury που μόλις κυκλοφόρησε

Ακούστε το!

Το «Time Waits For No More» είναι το χαμένο τραγούδι του Freddie Mercury που μόλις κυκλοφόρησε

Ακούστε το!

Article featured image
Article featured image

Το αναζητούσαν για περίπου 10 χρόνια, αφού γνώριζαν για την ηχογράφηση του κομματιού, αλλά δεν ήξεραν που βρισκόταν.

Το «Time Waits For No One» ήταν αρχικά μέρος του soundtrack για το μιούζικαλ «Time», που είχε ανέβει στο West End το 1986. Στην έκδοση που είχε κυκλοφορήσει τότε, τον σταρ των Queen συνόδευαν φωνητικά.

Ωστόσο τώρα ήρθε στην επιφάνεια μια πρώιμη πρόβα με πιάνο για το τραγούδι, με διαφορετικά φωνητικά αυτή τη φορά, το οποίο κυκλοφόρησε επισήμως χθες, Πέμπτη (20/6), κάνοντας πρεμιέρα στο BBC.

Το τραγούδι έγραψε ο Ντέιβ Κλαρκ, από το συγκρότημα Dave Clark Five της δεκαετίας του '60, που ένιωσε πως το demo είχε μια ποιότητα, η οποία έλειπε από την τελική εκδοχή. «Όταν το ηχογραφήσαμε για πρώτη φορά, πήγα στο Abbey Road και το προβάραμε απλώς με τον Φρέντι Μέρκιουρι και ένα πιάνο. Ανατρίχιασα, ήταν μαγικό. Μετά αρχίσαμε να ηχογραφούμε το κομμάτι και προσθέσαμε 18 tracks από φωνητικά, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στο Abbey Road. Ήταν φανταστικό αλλά εγώ ένιωθα ακόμη πως υπήρχε κάτι στην αρχική πρόβα», εξήγησε ο ίδιος.

Μετά από μια δεκαετία αναζήτησης, ο Ντέιβ Κλαρκ βρήκε τελικά το συγκεκριμένο ντέμο το 2017. Αφού απομόνωσε την φωνή του Φρέντι Μέρκιουρι, το πήγε στον Μάικ Μόραν για να ηχογραφήσει ένα νέο κομμάτι με πιάνο. «Ανατρίχιασαν όπως την πρώτη φορά που το άκουσα», σχολίασε ο Ντέιβ Κλαρκ.

Με πληροφορίες από BBC/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ