Θα βρέχει τον Ιούνιο στην Κύπρο;

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις, σύμφωνα με τον Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας στην επιφάνεια θα κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια και θα επικρατεί σχετική θολούρα σε πιο υψηλά στρώματα. Οι άνεμοι θα αρχικά ασθενείς, μεταβλητοί 1-3 μποφόρ και σταδιακά θα ενισχυθούν σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια σε μέτριους έως ισχυρούς 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 26 έως 31 στα παράλια και στους 26 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, 19 έως 22 στα παράλια και στους 14 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Σταδιακά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κύριως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού με μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας στην επιφάνεια θα κυμαίνονται από χαμηλά έως μέτρια και θα επικρατεί σχετική θολούρα σε πιο υψηλά στρώματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι έως ισχυροί 3-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 29 στα παράλια και στους 23 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Tην Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος από υψηλές νεφώσεις. Σταδιακά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κύριως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού με πιθανότητα μεμονωμένης βροχής ή και καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι 3-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 25 έως 29 στα παράλια και στους 23 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα σκόνη η οποία υποχωρεί σταδιακά από την Πέμπτη.

Το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.

Απόψε θα παρατηρούνται και πάλι αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο Τρίτη θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένη βροχή κυρίως στα ορεινά μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 31 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 25 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα επίπεδα της Τρίτης που είναι κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ