Πώς θα επηρεάσει την Κύπρο η «ισχυρή σφήνα έξαρσης»

Ισχυρή σφήνα έξαρσης που έχει ανηφορίσει κυρίως σε περιοχές της κεντροδυτικής Ευρώπης θα συνεχίσει να επηρεάζει τις συγκεκριμένες περιοχές, με θερμοκρασίες ρεκόρ για την εποχή τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Καθώς η σφήνα έξαρσης κινείται ανατολικότερα διασχίζοντας την κεντρική Ευρώπη, ενδέχεται τοπικά να σπάσουν και άλλα ρεκόρ σε άλλες χώρες.

Ταυτόχρονα η δική μας περιοχή ήδη άρχισε να επηρεάζεται από πιο δροσερές αέριες μάζες, με τη θερμοκρασία να συνεχίζει την πτωτική της πορεία μέχρι τη Δευτέρα.

Από την Τρίτη προς Τετάρτη οι θερμές αέριες μάζες που επηρεάζουν αυτές τις ημέρες την κεντροδυτική Ευρώπη φτάνουν προς την περιοχή μας αλλά θα είναι πιο εξασθενημένες.

Παρόλα αυτά, ο υδράργυρος θα ξεπερνά τους 40 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού ενώ την ίδια ώρα τα επίπεδα υγρασίας θα είναι πολύ υψηλά, κάνοντας την δυσφορία αρκετά έντονη.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού:

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι παντού κυρίως ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά της επαρχίας Λεμεσού με μικρό ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή στο βόρειο μισό του νησιού ενώ στο νότιο μισό λόγω καταβάτη ανέμου αναμένονται θερμοκρασίες έως και 2-3 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει έως τους 37 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 33-36 στα παράλια και 23 στη Χιονίστρα.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι παντού κυρίως ηλιόλουστος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα ίσως αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή μικρή πτώση στο βόρειο μισό του νησιού, ενώ στο νότιο μισό η θερμοκρασία παραμένει γύρω στα ίδια επίπεδα λόγω καταβάτη ανέμου.

Την Τρίτη και την Τετάρτη, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως ηλιόλουστος με λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά ή και λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ