Πώς το Omega Block επηρεάζει την Κύπρο

Omega Block θα σχηματιστεί στην κεντρική Ευρώπη σύμφωνα με το Kitasweather, ευνοώντας θερμοκρασίες κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις πιθανότητες για τοπικές βροχές να συνεχίζουν.

Article featured image
Article featured image

Αναλυτικά το δελτίο καιρού του Kitasweather:

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος έως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις και τοπικά το απόγευμα αναμένεται να πέσουν σταγόνες λάσπης και λίγες λασποβροχές, ή ακόμα και να εκδηλωθεί ξηρή καταιγίδα, χωρίς όμως να καταγράφεται βροχή. Οι μόνες περιοχές που πιθανόν να καταγράψουν κάποιες ποσότητες βροχής είναι τα ορεινά/ημιορεινά, αλλά και πάλι δεν θα ξεπερνούν το 0.5-1 χιλιοστό. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας στην επιφάνεια θα κυμαίνονται κυρίως σε μέτρια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Σε περιοχές όπου θα έχουμε σταγόνες λάσπης, οι άνεμοι θα ενισχύονται στα 4-5 μποφόρ με ριπές 6 έως 7 μποφόρ, λόγω των ισχυρών καθοδικών ρευμάτων. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα ή και ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 32 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 23 έως 25 στα δυτικά παράλια, 28 έως 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 20 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Σταδιακά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού, με μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής. Στην ατμόσφαιρα πιθανόν να αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας ενδεχομένως να φτάνουν έως μέτρια και θα επικρατεί σχετική θολούρα σε πιο υψηλά στρώματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 23 έως 25 στα δυτικά παράλια, 28 έως 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Tην Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις, κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις, κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, η οποία υποχωρεί σταδιακά από την Πέμπτη.

Το απόγευμα, αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις που θα παρατηρούνται πιθανό να δώσουν τοπικά, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά, στα νοτιοδυτικά, μέχρι ταραγμένη.

Απόψε, θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά τοπικά, στα δυτικά, θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 23 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, θα παρατηρούνται αυξημένες αρχικά ψηλές κι αργότερα μέσες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και στα ανατολικά παράλια το πρωί νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα μέτριοι και στα δυτικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και παροδικά το απόγευμα στα νοτιοδυτικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη και την Παρασκευή, ωστόσο θα είναι λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ το Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ