Έρχονται βροχές στην Κύπρο

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις, σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Σταδιακά, θα αναπτυχθούν νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού, με μικρή πιθανότητα μεμονωμένης βροχής.

Στην ατμόσφαιρα πιθανόν να αιωρείται αραιή σκόνη, τα επίπεδα της οποίας ενδεχομένως να φτάνουν έως μέτρια και θα επικρατεί σχετική θολούρα σε πιο υψηλά στρώματα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 23 έως 25 στα δυτικά παράλια, 28 έως 30 στα υπόλοιπα παράλια και στους 21 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 17 βαθμούς στο εσωτερικό, 18 έως 20 στα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Tην Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις, κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Σταδιακά αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις, κυρίως σε ορεινά/ημιορεινά τμήματα του νησιού, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Ασθενής χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν µεµονωµένη ελαφρά βροχή κυρίως στα ανατολικά. Στην ατµόσφαιρα αρχικά θα παρατηρείται αραιή σκόνη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς 3 µποφόρ και παροδικά τοπικά στα δυτικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά τοπικά στα δυτικά θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, στα βόρεια και στα δυτικά παράλια, γύρω στους 22 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά. Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί, και στα νότια και ανατολικά παράλια νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 και τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 Μποφόρ και τοπικά στα δυτικά και νοτιοδυτικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 26 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Παρασκευή, το Σάββατο αναµένεται µικρή άνοδος µε τις θερµοκρασίες της Κυριακής να παραµένουν στα ίδια περίπου επίπεδα µε το Σάββατο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ