Πήραμε τηλέφωνο στη γραμμή διακοπής καπνίσματος 1431

Και δεν απάντησε ποτέ κανείς.

Article featured image
Article featured image

Ή μάλλον ψέματα. Απάντησε… το ηχογραφημένο μήνυμα. Και τις 7 φορές που το κάναμε, σε διαφορετικές μέρες και ώρες.

«Έχετε καλέσει την γραμμή διακοπής καπνίσματος 1431. Η λειτουργός εξυπηρέτησης είναι απασχολημένη. Αφήστε ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο και θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο».


Αυτό είναι το ηχογραφημένο μήνυμα που θα ακούσεις εάν καλέσεις την παγκύπρια γραμμή διακοπής καπνίσματος. Όποια στιγμή της ημέρας και αν το επιχειρήσεις.

Κάνοντας μια μέρα brainstorming για θέματα στο γραφείο, ένας συνάδελφος -που καπνίζει- ρώτησε εάν δοκίμασε ποτέ κανείς την παγκύπρια διακοπή καπνίσματος 1431, με την απάντηση να είναι αρνητική από όλους.

Συζητώντας για το πώς μπορεί να δουλεύει όλη αυτή η δράση και τι αποτελέσματα μπορεί να έχει στο να βοηθήσει έναν καπνιστή να διακόψει το κάπνισμα, πείσαμε τον συνάδελφο-καπνιστή, να πάρει τηλέφωνο για να ανακαλύψουμε από πρώτο χέρι τι ακριβώς συμβαίνει όταν καλέσεις το 1431. Αν πετύχαινε, θα είχαμε έναν καπνιστή λιγότερο και ένα βιωματικό άρθρο για μια πολύ ωραία κυβερνητική δράση.

Κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ, καθώς όσες φορές καλέσαμε στο 1431 για κακή μας τύχη... ο λειτουργός εξυπηρέτησης ήταν απασχολημένος (αυτό λέει το μήνυμα). Και νωρίς το πρωί και το μεσημέρι και απόγευμα και πιο αργά το βράδυ, πάντα το ίδιο μήνυμα: «Έχετε καλέσει την γραμμή διακοπής καπνίσματος 1431. Η λειτουργός εξυπηρέτησης είναι απασχολημένη. Αφήστε ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο και θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο». Αφήσαμε και όνομα, αλλά (τουλάχιστον μια βδομάδα μετά) ποτέ κανείς δεν μας κάλεσε πίσω.

Στο διαδίκτυο, οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ελάχιστες. Πάντως είναι καλό να ξέρετε πως αν θέλετε να δοκιμάσετε να διακόψετε το κάπνισμα και αποφασίστετε να καλέσετε στη γραμμή 1431, δεν υπάρχει χρέωση.

Πάντως, αν κάποιος το έχει δοκιμάσει, ας επικοινωνήσει μαζί μας. Θα μας ενδιέφερε να γνωρίζουμε τα αποτελέσματα που έχει το εν λόγω πρόγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ