Πεζοδρομείται η «Κωστάκη Παντελίδη». Τέλος

Σειρά παίρνουν «Ρηγαίνης» και «Παλαιολόγου»

Article featured image
Article featured image

Στιγμιότυπο από τη ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου.



Έπειτα από μήνες συζητήσεων για το εάν πρέπει ή όχι να πεζοδρομηθεί η Κωστάκη Παντελίδη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λευκωσίας σε χθεσινή συνεδρίασή του (5/6) υπερψήφισε την πεζοδρόμηση της Κωστάκη Παντελίδη, με 3 αποχές και μία ψήφο εναντίον.

Μια απόφαση που όπως όλα δείχνουν πάρθηκε έπειτα από τις συστηματικές πιέσεις της κοινής γνώμης αλλά και της ομάδας «ΟΧΙ αυτοκίνητα στην Πλατεία Ελευθερίας», οι οποίοι ζητούσαν επιτακτικά την πεζοδρόμηση της περιοχής, ούτως ώστε να αποκτήσει, επιτέλους, το κέντρο της πρωτεύουσας μια ευρωπαϊκή κουλτούρα, φιλική προς τους πεζούς και όχι τα αυτοκίνητα.

Όπως σημειώνει στην ανάρτησή της, η ομάδα ‘ΟΧΙ αυτοκίνητα στην Πλατεία Ελευθερίας’, «ο αγώνας τώρα θα συνεχιστεί και για την οδό Ρηγαίνης, αλλά και την Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, έως ότου πεζοδρομηθούν αμφότερες.

Να σημειώσουμε πως πρόσφατα ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε την πεζοδρόμηση ακόμη 5 δρόμων, των οδών των οδών Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Ελπινίκης, Ευριπίδου, Σαπφούς και Τηλεμάχου στην παλιά Λευκωσία. των οδών Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Ελπινίκης, Ευριπίδου, Σαπφούς και Τηλεμάχου στην παλιά Λευκωσία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ