Αυτή ήταν η συγκλονιστική ιστορία του (gay) Alan Turing που συνέδεσε το όνομά του με το μήλο της Apple

Γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου του 1912. Βρέθηκε νεκρός στις 7 Ιουνίου του 1954. Είχε πεθάνει την προηγούμενη μέρα.

Article featured image
Article featured image

Ο θάνατός του αποδίδεται σε αυτοκτονία με κυάνιο. Δίπλα στο πτώμα του, είχε βρεθεί ένα δαγκωμένο μήλο.

Εικάζεται ότι με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος πέρασε το δηλητήριο στον οργανισμό του. Το δαγκωμένο μήλο, συνδέθηκε πολλές φορές με το σήμα της Apple.

O Steve Jobs το είχε αρνηθεί, συμπληρώνοντας όμως «Θεέ μου, πόσο θα ήθελα να ήταν έτσι..!».

Ποιος ήταν όμως ο Alan Turing
Ο Turing -θα το πω έστω με μια δόση υπερβολής- είναι ο πατέρας του παγκόσμιου χωριού στο οποίο ζούμε σήμερα. Είναι ο πατέρας της επιστήμης των ηλεκτρονικών υπολογιστών αλλά και της τεχνητής νοημοσύνης.

Πολλές από τις εφαρμογές που κάνουν σήμερα τη ζωή μας πιο απλή...πιο διασκεδαστική...πιο γρήγορη...πιο εύκολη αλλά και πιο ασφαλή, δεν θα υπήρχαν ίσως αν δεν είχε υπάρξει αυτός.

Ακόμη και η ρομποτική με τις σωτήριες για τις ανθρώπινες ζωές εφαρμογές της στον τομέα της ιατρικής, θα βρισκόταν πολύ-πολύ μακριά από αυτό που είναι, δίχως την αρχική συμβολή του Turing που έφερε τους υπολογιστές σε αυτό που είναι σήμερα.

Τι άλλο ήταν ο Turing;
Ήταν ταυτόχρονα και μαθηματικός, αλλά και δρομέας υπερμαραθωνίου και μεγάλων αποστάσεων.

Τι ήταν ακόμη ο Turing;
Ήταν ο άνθρωπος με την εξέχουσα συμβολή στη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων απέναντι στις δυνάμεις του ναζισμού, στη διάρκεια του ΒΠΠ.

Τότε, δούλευε στην Βρετανική υπηρεσία πληροφοριών και ήταν εκείνος που μπόρεσε να σπάσει τον κώδικα των Γερμανών, συμβάλλοντας έτσι κρίσιμα και αποφασιστικά σε πολλές νίκες των δυνάμεων της ελευθέριας. Εκτιμάται ότι με τη δική του αυτή συμβολή, ο πόλεμος στην Ευρώπη συντομεύτηκε από 2 μέχρι 4 χρόνια.

Το μετράτε τώρα αυτό, σε ανθρώπινες ζωές..; Υπολογίζεται ότι με το σπάσιμο του κώδικα Enigma, ο Turing έσωσε από 14 ως 21 εκατομμύρια ανθρώπους!

Αυτά ήταν, λοιπόν, ο Alan Turing.

A, όχι, δεν ήταν μόνο αυτά. Ήταν επίσης και ομοφυλόφιλος σε μια εποχή που στην Βρετανία η ομοφυλοφιλία ήταν ποινικό αδίκημα. Όταν η προσωπική ζωή του έγινε γνωστή, ο διακεκριμένος επιστήμονας, ο ήρωας του πολέμου, ξεχάστηκε.

Παρέμενε φυσικά όλα αυτά, μα κυρίως ήταν ένας ομοφυλόφιλος εγκληματίας που έπρεπε να τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Διάβασε ολόκληρη τη συγκλονιστική ιστορία του Alan Turing στην ανάρτηση που ακολουθεί:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ