Ετοιμαστείτε, έρχεται σκόνη από τη Λιβύη και βροχές

Σκόνη από τη Λιβύη πλησιάζει την περιοχή μας.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το Kitasweather, σήμερα, βαρομετρικό χαμηλό προσεγγίζει την περιοχή μας από τα δυτικά, το οποίο όμως θα εξασθενήσει σύντομα.

Νέα κυκλογένεση αναμένεται από το απόγευμα προς βράδυ στα βορειοανατολικά της Κύπρου, διατηρώντας το ασταθές καιρικό σκηνικό και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.

Αναλυτικά το δελτίο καιρού του Kitasweather:

Την Τετάρτη, ο καιρός θα καταστεί κυρίως ηλιόλουστος έως μερικώς συννεφιασμένος ενώ αργά το απόγευμα υπάρχει μικρό ενδεχόμενο να σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικό/βορειοδυτικό 1/4 του νησιού.

Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας θα κυμαίνονται κυρίως από μέτρια έως υψηλά στο νότιο μισό του νησιού, με τις πιο αυξημένες συγκεντρώσεις στα νοτιότερα τμήματα του νησιού ενώ στο βόρειο μισό του νησιού, η σκόνη θα είναι πιο αραιή και τα επίπεδα της θα κυμαίνονται κυρίως από χαμηλά έως μέτρια.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, για να ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 30 έως 32 παράλια και στους 23 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες κυρίως στο δυτικό/βορειοδυτικό 1/4 του νησιού. Σε περίπτωση καταιγίδας, αυτή δεν αποκλείεται να είναι έντονη. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα προσήνεμα παράλια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες βροχές στα δυτικά, βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νησιού ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και νότια/νοτιοανατολικά ενδέχεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Κάποιες καταιγίδες αναμένεται να είναι έντονες με πιθανό χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-4 βαθμούς πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 34 βαθμούς στο εσωτερικό, 29 έως 31 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Tην Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά. Την περιοχή μας θα συνεχίζει να επηρεάζει ενισχυμένο δυτικό ρεύμα αέρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή αισθητή άνοδο για να κυμανθεί κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ