Σαν σήμερα γεννήθηκε ο άνθρωπος που έφτιαξε τα ρούχα με το κροκοδειλάκι

Σίγουρα έχεις κι εσύ ένα μπλουζάκι με κροκοδειλάκι.

Article featured image
Article featured image

Σαν σήμερα, στις 2 Ιουλίου του 1904 γεννήθηκε ο Γάλλος τενίστας και επιχειρηματίας, Ζαν Ρενέ Λακόστ. Ο ιδρυτής της φερώνυμης εταιρείας ειδών ρουχισμού με σήμα το κροκοδειλάκι (Lacoste).

Η Lacoste ξεκίνησε με την παραγωγή ρούχων που ο ιδρυτής της θα μπορούσε να φορέσει παίζοντας τένις, αντλώντας έμπνευση από τους παίκτες του πόλο και επιτρέποντας πιο άνετες κινήσεις από τα τυπικά ρούχα για τένις της εποχής.

Το 1933, ο ίδιος και ένας συνεργάτης του κυκλοφόρησαν ένα ελαφρύ Lacoste μπλουζάκι πόλο με διαπνέον ύφασμα, που βοηθούσε στην αποβολή της υγρασίας λόγω της θερμότητας και το οποίο ο ίδιος φορούσε κατά τη διάρκεια του U.S. Open του 1927 – όπου και κέρδισε πανηγυρικά.

rene-lacoste_27715.jpg

Για το ύφασμα αυτό, που επέτρεπε στο σώμα να αναπνέει, είχε υποχρεωθεί να ταξιδέψει μέχρι το Λονδίνο και να συμβουλευτεί τους περίφημους Αγγλοσάξονες ράφτες.

Πίσω στο Παρίσι, ο Λακόστ ήταν αποφασισμένος να εφαρμόσει το σχέδιο που είχε στο μυαλό του.

Απευθύνθηκε στον Andre Gillier, ιδιοκτήτη της τότε μεγαλύτερης και παλαιότερης γαλλικής knitwear βιοτεχνίας και τον έπεισε για την παραγωγή μιας σειράς από λευκά πουκάμισα με σήμα το «κροκοδειλάκι».

Τον Ιούνιο του 1933, η εταιρεία «La Chemise Lacoste» ήταν πραγματικότητα.

Σε αυτό το πρώτο petit piquet μπλουζάκι δόθηκε ο κωδικός αριθμός «1212» και έκτοτε αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα προϊόντα της παγκόσμιας μόδας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ