Αυτή είναι ενδεχομένως η πιο λογική τοποθέτηση για το περιστατικό στην παραλία της Αργάκας

Πάντα το νόμισμα έχει δύο όψεις.

Article featured image
Article featured image

Το απαράδεχτο περιστατικό που συνέβη την περασμένη Πέμπτη στην παραλία της Αργάκας μεταξύ μελών της τοπικής κοινότητας και ομάδας περιβαλλοντικής έρευνας, σχολίασε ο Ερευνητής και Λειτουργός του Τμήματος Δασών, Χάρης Νικολάου και είναι ίσως μία από τις πιο λογικές τοποθετήσεις που διαβάσαμε έως σήμερα για το συμβάν.

«Δεν συνηθίζω να παίρνω το μέρος οποιουδήποτε όταν αφορά σύγκρουση, ένταση ή φανατισμό μεταξύ ανθρώπων του περιβάλλοντος και ανθρώπων από τις τοπικές κοινωνίες, κάτι που συμβαίνει πολλές φορές για τους γνωστούς πάντα λόγους. Ούτε τώρα θα το κάνω.

Όμως ως πολίτης και ειδικότερα ως ερευνητής του περιβάλλοντος έχω μάθει ότι για να δημιουργούμε υποστηρικτές του έργου μας, πρώτο και καλύτερο, θα πρέπει να κάνουμε σύμμαχο και υποστηρικτή την τοπική κοινωνία.

Εξάλλου στον τόπο τους εργαζόμαστε. Δύσκολο πολλές φορές αλλά απαραίτητο. Σπάνια τα καταφέρνουμε και ακόμα πιο σπάνια τους καταλαβαίνουμε. Όσα καταγράφηκαν πρόσφατα στην Αργάκα, είναι απαράδεκτα και θα έπρεπε επιτέλους να προβληματίσει όλους τι είναι αυτό που οδήγησε σε μία τόσο ακραία συμπεριφορά.

Η γνώση, η διαφάνεια και η αλήθεια ήταν και θα είναι πάντα αποτρεπτικοί παράγοντες απέναντι σε κάθε ένταση. Πραγματικά με ενοχλεί να στοχοποιούμε τοπικούς άρχοντες και κατοίκους μιας περιοχής και μάλιστα με βαριούς χαρακτηρισμούς, ούτε φυσικά και ανθρώπους που εργάζονται μέρα και νύχτα για το περιβάλλον και την προστασία του. Δυστυχώς δεν γινόμαστε σοφότεροι από τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις και αυτός που την πληρώνει στο τέλος είναι τα είδη και το περιβάλλον γενικότερα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ