Ένα νέο αφαιρετικό installation κοσμεί, από χθες, το Πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά

Ό,τι πιο καμένο κυκλοφορεί εκεί έξω!

Article featured image
Article featured image

«Καλλιτέχνες» αγνώστου ταυτότητας αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα installation στο πάρκο Ακαδημίας στην Αγλαντζιά, αφαιρετικής διάθεσης που να θυμίζει καμένο τοπίο. Για να υλοποιήσουν την έμπνευσή τους, αποφάσισαν να κάψουν τα παιχνίδια στον παιχνιδότοπο του πάρκου, καταστρέφοντας ολοσχερώς κάποια από τα παιχνίδια που υπήρχαν εκεί.

Η συμβολική αυτή πράξη θέλει να θίξει την ανούσια και επιφανειακή ζωή που διάγουμε και την μαύρη περίοδο που περνά ο πλανήτης μας ένεκα της περιβαλλοντικής καταστροφής.

Περνώντας από τη ζώνη της φαντασίας και επιστρέφοντας στην πραγματικότητα, συνειδητοποιείς με λύπη πως οι «αμπάλατοι» στην Κύπρο είναι μία μάστιγα που δεν εκλείπει, αφού πέραν από την πυρκαγιά που αποτέφρωσε τα παιχνίδια στο πάρκο, άγνωστοι προβαίνουν κατά καιρούς σε διάφορες καταστροφές εντός του πάρκου, όπως αναφέρει στη σελίδα της η ‘Ανοικτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας’«Πρώτα οι ζημιές τις βραδινές ώρες, μετά η καταστροφή των ξενοδοχείων εντόμων, έπειτα η καταστροφή των φωλιών και η δολοφονία νεοσσών, τον τελευταίο καιρό η πρόκληση μικροπυρκαγιών και σήμερα αυτό. Ας μην τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν το Πάρκο μας σε κέντρο εκπαίδευσης πυρομανών και βανδαλισμών. Ας τους σταματήσουμε ξεκινώντας με τα απλά ! Με την παραμικρή ένδειξη ειδοποιούμε το Τμήμα Δασών(1407) ή την Αστυνομία (112ή 1460). Σήμερα το Πάρκο μας σώθηκε γιατί κάποιοι/ες το έπραξαν. Ευχαριστούμε όσους και όσες μας ειδοποίησαν άμεσα! Πολύ περισσότερο ευχαριστούμε όσους/ες πρότειναν τις εθελοντικές περιπολίες».

Φωτια στην Παιδική Χαρά του Πάρκου Ακαδημίας

Φωτιά πριν λίγο στο Πάρκο Ακαδημίας στην Παιδική Χαρά. Η φωτιά δυστυχώς έκαψε το ξύλινο παιγνίδι που βρισκόταν εκεί. Και επειδή ανεγκέφαλοι υπάρχουν και θα υπάρχουν, ζητούμε από το Τμήμα Δασών να αυξήσει τις περιπολίες στο πάρκο, ειδικότερα τις ώρες που ο κόσμος δεν συχνάζει σε αυτό.

Posted by Ανοικτή Πρωτοβουλία Πάρκου Ακαδημίας on Monday, 22 July 2019


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον παιχνιδότοπο του Εθνικού Δασικού Πάρκου Παιδαγωγικής Ακαδημίας χθες Δευτέρα στις 14:12 το μεσημέρι και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 14:35, αφού έκαψε ολοσχερώς ένα παιχνίδι.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών, καθώς και ένα πυροσβεστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται από την Αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ