Οι φωτογραφίες του Στέλιου μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής

Τις οποίες σύντομα θα έχεις την ευκαιρία να δεις στην πρώτη του ατομική έκθεση.

Article featured image
Article featured image

Υπό τον τίτλο «Φωτογραφικές Πινελιές», ο Στέλιος Μιχαηλίδης ετοιμάζει την πρώτη του ατομική έκθεση στη Λεμεσό. Βασικό χαρακτηριστικό των φωτογραφιών του καλλιτέχνη είναι τα έντονα ζωντανά χρώματα που δίνουν την αίσθηση στο θεατή ότι βλέπει μπροστά του ένα ζωγραφικό πίνακα παρά μια φωτογραφία.

Εξάλλου βασική πεποίθηση του φωτογράφου είναι ότι η φωτογραφία αποτελεί από μόνη της ένα κομμάτι Τέχνης και αυτό αποδίδεται ξεκάθαρα στα έργα του. Αγαπημένα φωτογραφικά του θέματα είναι τα φυσικά τοπία, η θάλασσα και ο άνθρωπος ως μέρος της φύσης. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία και επαίνους σε διάφορους φωτογραφικούς διαγωνισμούς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον πρόεδρο του ΡΙΚ κ. Ανδρέα Φράγκο στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 η ώρα 19:00 στο Φωτογραφικό Πάρκο Όρασις στα Πολεμίδια. Η έκθεση θα είναι επίσης ανοικτή για το κοινό το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου από τις 16:00 – 20:00 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου από τις 16:00 – 20:00.


End of fishing day.JPG


Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη

Ο Στέλιος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό, είναι 33 χρονών και από μικρός έδειχνε πάντοτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις Τέχνες. Κατά τη διάρκεια των σχολικών του χρόνων ήταν μέλος διαφόρων χορωδιών όπως και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στο οποίο σπούδασε παιδαγωγικά.

Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων αλλά και αργότερα ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, τον χορό και το θέατρο, αποτελώντας μέλος διαφόρων μουσικών συνόλων. Το μεταπτυχιακό του στην Αγγλία αφορούσε τις Τέχνες και τη Δημιουργικότητα στην Εκπαίδευση.

Τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ουσιαστικά με μία ακόμα τέχνη, αυτή της φωτογραφίας η οποία αποτελούσε ανέκαθεν μια από τις μεγαλύτερες του αγάπες. Παρακολουθώντας μια σειρά μαθημάτων από το φωτογραφικό σωματείο «Όρασις» στη Λεμεσό, πήρε το δίπλωμα του και ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ