«Το Υπουργείο Υγείας δεν είχε γνώση για το ακριβές περιεχόμενο της καμπάνιας»

Μετά το Μεταφορών, σειρά πήρε και το Υγείας.

Article featured image
Article featured image


Λίγο μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Μεταφορών ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την υποστήριξη της καμπάνιας ιδιωτικής εταιρείας για την καταπολέμηση της βίας εναντίων των γυναικών με σλόγκαν τη φράση «Φέρσου Αντρίκια», στο παιχνίδι μπήκε και το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου του ΥπΥΓ, η μοναδική δέσμευση που είχε με την εν λόγω εταιρεία, ήταν η τοποθέτηση των αφισών της εκστρατεία στα δημόσια νοσηλευτήρια, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο της καμπάνιας.

«Το Υπουργείο Υγείας τα τελευταία χρόνια είχε αποδεχθεί να υποστηρίξει σειρά κοινωνικών εκστρατειών που πραγματοποίησε η ίδια εταιρεία και αφορούσαν κοινωνικά προβλήματα και τη νεανική παραβατικότητα. Σημειώνεται ότι η στήριξη αφορούσε στην ανάρτηση των αφισών των εν λόγω εκστρατειών στα νοσηλευτήρια και τα Κέντρα Υγείας, χωρίς οποιαδήποτε άλλη δέσμευση.

Για την περίοδο 2019-20, δόθηκε εκ νέου άδεια στην εταιρεία για την τοποθέτηση αφισών στους χώρους των νοσοκομείων. Ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας δεν είχε γνώση για το ακριβές περιεχόμενο των εκστρατειών.

Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Υγείας, μη υιοθετώντας το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εκστρατείας, έχει δώσει οδηγίες όπως μην αναρτηθούν οι αφίσες στα νοσηλευτήρια και τα Κέντρα Υγείας του ΟΚΥπΥ.

Επί της ουσίας, το Υπουργείο Υγείας έχει την άποψη ότι ατυχώς η εταιρεία, παρά τις καλές τις προθέσεις να αναδείξει ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο κοινωνικό θέμα, χρησιμοποίησε ένα λανθασμένο μήνυμα. Το Υπουργείο Υγείας προτρέπει τους φορείς που αναλαμβάνουν παρόμοιες πρωτοβουλίες να συνδιαμορφώνουν το περιεχόμενο των εκστρατειών με τους αρμοδίους, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους, ώστε να προβάλλεται το εκάστοτε μήνυμα στη σωστή του διάσταση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ