Έρχεται ένα ιδιαίτερα θερμό σαββατοκύριακο

Ιδιαίτερα θερμό το σαββατοκύριακο που μας έρχεται, σύμφωνα με το Kitasweather.

Article featured image
Article featured image

Την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 1-3 μποφόρ, αλλά σταδιακά θα ενισχυθούν σε θαλάσσιους, ασθενείς μέχρι μέτριους 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 31 έως 35 στα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά σε παράλιες περιοχές αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και στους 15 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Tο Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης ο καιρός θα καταστεί παντού ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί 4-5 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται ελαφρώς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 32 έως 36 στα παράλια και στους 25 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Tην Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο την Κυριακή και την Δευτέρα και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ την Τρίτη θα σημειώσει μικρή πτώση.

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου:

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από το µεσηµέρι και µετά, θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά, µεταβλητοί 3 µποφόρ, για να καταστούν µέχρι το µεσηµέρι, νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα δυτικά παράλια και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 34 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια. Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά τοπικά αναµένεται να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη και χαµηλή νέφωση.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη, αλλά τοπικά στα δυτικά θα παραµείνει λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 18 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκυρίακο και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή κατά το τριήµερο, για να κυµανθεί λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ