Τι δικαιούσαι αν καθυστερήσει ή ακυρωθεί η πτήση σου;

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού…

Article featured image
Article featured image

Και ενώ έχουμε προνοήσει και αναζητήσει εγκαίρως τις καλύτερες προσφορές σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, υπάρχει ένα ζήτημα στο οποίο μάλλον δεν είμαστε επαρκώς ενημερωμένοι: Τα δικαιώματα του ταξιδιώτη.

Τι προβλέπεται σε περίπτωση καθυστέρησης ή ακύρωσης πτήσης;

Η νομική σύμβουλος, Μύρια Βάτζιου απάντησε στη συγκεκριμένη ερώτηση που της έθεσε η HuffPost Greece.

Σύμφωνα με την ίδια, για καθυστέρηση πτήσης περισσότερο των 3 ωρών για πτήσεις εντός Ε.Ε. άνω των 1.500 χλμ και μέχρι 3.500 χλμ για όλους τους προορισμούς, των 4 ωρών για όλες τις άλλες πτήσεις οι καταναλωτές δικαιούνται διαμονή σε ξενοδοχείο (διανυκτέρευση) και μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο και δωρεάν γεύματα και αναψυκτικά.

Σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης, δηλαδή αν η πτήση σας καθυστερήσει 5 ή περισσότερες ώρες, δικαιούνται επίσης επιστροφή των χρημάτων τους για το εισιτήριο και αεροπορική μεταφορά στον τόπο από τον οποίο είχαν αρχικά, ξεκινήσει το ταξίδι σας.

Αν φθάσουν στον τελικό προορισμό με καθυστέρηση τριών ή περισσοτέρων ωρών, δικαιούνται αποζημίωση ίση με εκείνη που χορηγείται στην περίπτωση ματαίωσης της πτήσης σας, εκτός αν η αεροπορική εταιρεία είναι σε θέση να αποδείξει ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε έκτακτες περιστάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ