Ο καιρός στην Κύπρο τις επόμενες ημέρες

Εποχική χαµηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου.

Article featured image
Article featured image

Το απόγευµα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα δυτικά και τα ορεινά.

Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά παροδικά στα προσήνεµα θα είναι µέχρι ταραγµένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τις αυγινές ώρες, πιθανό να σχηµατιστούν τοπικά αραιή οµίχλη και χαµηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, γενικά ασθενείς 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 17 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το απόγευµα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 µποφόρ για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια, µέχρι ισχυροί 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 38 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 31 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 34 στα υπόλοιπα παράλια και στους 30 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το Σαββατοκύριακο και τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήµατα θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο το Σάββατο και θα κυµανθεί στα ίδια επίπεδα την Κυριακή και τη ∆ευτέρα, τα οποία είναι λίγο πάνω από τους κλιµατικούς µέσους όρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ