40.000 Μάρτυρες του Ιεχωβά στο ΟΑΚΑ

Το ΟΑΚΑ χθες Παρασκευή ήταν κατάμεστο, ενώ το ίδιο γεμάτο αναμένεται πως θα είναι σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, καθώς πραγματοποιείται εκεί ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Article featured image
Article featured image

Προκλήθηκε ακόμη και κυκλοφοριακό χάος.

Ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια Μαρτύρων του Ιεχωβά για το 2019 ξεκίνησε χθες Παρασκευή στην Αθήνα, στο ΟΑΚΑ.

Η εκδήλωση έχει ως θέμα «Η Αγάπη Ποτέ Δε Χάνεται» και όπως εκτιμάται τις επόμενες δύο ημέρες αναμένεται να παρακολουθήσουν το συνέδριο συνολικά πάνω από 40.000 άτομα. Ανάμεσά τους θα είναι σχεδόν 6.000 εκπρόσωποι από 50 χώρες του εξωτερικού.


Το ίδιο συνέδριο θα διοργανωθεί φέτος σε 22 χώρες. Η προσέλευση στην Αθήνα ήταν τόσο μεγάλη που το πρωί εξαιτίας της μαζικής μετακίνησης, προκλήθηκε -όπως διαβάζουμε σε ελλαδικά ΜΜΕ- μποτιλιάρισμα στην περιοχή κοντά στο ΟΑΚΑ.

Πάντως εκτός από μποτιλιάρισμα το Συνέδριο προκάλεσε και την οργή της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κατά της συνέλευσης των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

martyres2.jpg


Η ανακοίνωση:

Πραγματοποιείται στην Αθήνα στις αρχές του μηνός Ιουλίου, η ετήσια Συνέλευση Περιφερείας των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Στην Πατρίδα μας είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία, την οποία σέβεται πρωτίστως η Εκκλησία της Ελλάδος. Με αφορμή την προαναγγελθείσα συνέλευση, στο πλαίσιο της εν Χριστώ ποιμαντικής ευθύνης της για την προφύλαξη του Ορθοδόξου Πληρώματος από τη δράση των διαφόρων αιρετικών, η Εκκλησία επιθυμεί να υπενθυμίσει τα ακόλουθα:

α) Η Εταιρεία «Σκοπιά» των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» είναι η αιρετική εκείνη οργάνωση, η οποία κατά καιρούς συνηθίζει να μεταβάλλει τις διδασκαλίες της. Στο πλαίσιο αυτό, εσχάτως χρησιμοποιεί καταχρηστικώς τον τίτλο «Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά», ενώ παλαιότερα θεωρούσε ότι το όνομα «Χριστιανός» έχει καταστεί «δυσώδες» και ότι ο Χριστιανισμός είναι «πλήρης ρυπαρότητος» (Σκοπιά, 1.3.1962, σ. 143. Φως Β σσ. 88, 288).

β) Η «Σκοπιά» είναι η αιρετική οργάνωση, η οποία δεν δίστασε να διατυπώσει στο παρελθόν πληθώρα ψευδοπροφητειών σχετικώς με τη Δευτέρα Παρουσία και το τέλος του κόσμου, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να αποδεικνύεται ψευδοπροφήτης, αλλά και να την εγκαταλείψουν, ιδίως μετά την τελευταία ψευδοπροφητεία του 1975, εκατοντάδες χιλιάδες μέλη της ανά την υφήλιο.

γ) Η εταιρεία «Σκοπιά» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» έχει κατ᾽ επανάληψη δυσφημίσει διά των εντύπων της τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο ως χώρα στην οποία δήθεν δεν γίνεται σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία.

Η Εκκλησία σέβεται κάθε πρόσωπο, ασχέτως θρησκευτικών ή εθνικών πεποιθήσεων. Αγαπά κάθε άνθρωπο, αλλά απορρίπτει την πλάνη και αντιτίθεται σε κάθε μορφή προσηλυτισμού.

Έχοντας αυτά υπ’ όψη η Εκκλησία, και επιπλέον συνεκτιμώντας, ότι συγκεντρώσεις, όπως η προγραμματιζόμενη από την εταιρεία «Σκοπιά» να πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο τον προσεχή Ιούλιο, συνδυάζονται με ευρύτατης κλίμακας πολυεπίπεδες, προπαγανδιστικές, προσηλυτιστικές και διαφημιστικές ενέργειες, προτρέπουμε τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, όπως επιβάλλει το ορθόδοξο εκκλησιαστικό ήθος, να αγνοήσουν τις τυχόν προκλήσεις ή τις ποικίλες προσηλυτιστικές μεθοδεύσεις, αποφεύγοντας συγχρόνως οιασδήποτε μορφής ακραία συμπεριφορά.

martyres3.jpg
Ανάλογα συνέδρια γίνονται και στην Κύπρο. Η CITY είχε βρεθεί σε ένα από αυτά, τα συνέδρια των Μαρτύρων του Ιεχωβά, και κατέγραψε μέσω ενός εκτενούς ρεπορτάζ τα highlights.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ