«Είναι σαν σκιάχτρο» το γλυπτό για τη Μελάνια, λένε οι συμπατριώτες της

Το γλυπτό που υποτίθεται πως τιμά τη Μελάνια Τραμπ, στην πατρίδα της, δεν ενθουσίασε καθόλου.

Article featured image
Article featured image

Πολλοί είναι αυτοί που δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν την καλλιτεχνική του αξία, εξ ου και έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Ο αμερικανός καλλιτέχνης Μπραντ Ντάουνι προσέλαβε έναν ντόπιο καλλιτέχνη, τον Αλες Ζουπέβκ, ο οποίος ειδικεύεται στη γλυπτική με αλυσοπρίονο και του ζήτησε να φτιάξει το ξύλινο άγαλμα σε έναν κορμό δέντρου. Το ξυλόγλυπτο τοποθετήθηκε στην γενέτειρα της Μελάνια Τραμπ, την πόλη Σεβνίτσα και παρουσιάστηκε πρόσφατα, αλλά οι αντιδράσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες. Μη αναμενόμενο ήταν όμως και το έργο...

melania 2.jpg


Το ξύλινο ομοίωμα της Μελάνια εμφανίζεται να φορά ένα γαλάζιο ταγέρ σαν αυτό που φορούσε στην ημέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της η ίδια, το 2017, και χαιρετάει τα πλήθη. Κάποιοι κάτοικοι της πόλης το χαρακτήρισαν ντροπή και άλλοι είπαν ότι θυμίζει περισσότερο σκιάχτρο και πως δεν είναι καθόλου καλαίσθητο.

Η πόλη Σεβνίτσα έχει γίνει πόλος έλξης τουριστών από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη, το 2016, και η Μελάνια έγινε η Πρώτη Κυρία.

Πολλοί τουρίστες επισκέπτονται το μέρος για να πάρουν μια γεύση από τα πρώτα χρόνια της Μελάνια Τραμπ, με τους κατοίκους να εκμεταλλεύονται το γεγονός δημιουργώντας μια σειρά προϊόντων με το όνομά της, όπως παντόφλες, τούρτες και burgers που θυμίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ.

melania 3.jpg


To συγκεκριμένο γλυπτό αναμένεται να εμφανιστεί και σε ένα ντοκιμαντέρ του Μπάουνι που εξερευνά την πορεία της Μελάνια Τραμπ. Ο καλλιτέχνης αναφέρει πάντως πως η καλλιτεχνική απεικόνιση είναι μεταφορική, εξηγώντας πως μάλλον δεν ήθελε ένα ρεαλιστικό έργο.

Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ