Εκτός Βουλής η Χρυσή Αυγή

Δεν μπαίνει στη Βουλή η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της Singular Logic.

Article featured image
Article featured image

Οι εθνικές εκλογές 2019 περνάνε στην ιστορία καθώς οι Έλληνες έδιωξαν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 η Χρυσή Αυγή, το ναζιστικό μόρφωμα του Νίκου Μιχαλολιάκου, εισήλθε για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο, παίρνοντας ποσοστό σχεδόν 7%.

Σήμερα, και ενώ η πολύκροτη δίκη των μελών της είναι σε εξέλιξη, η Χρυσή Αυγή μένει εκτός Βουλής καθώς είδε τα ποσοστά της να καταποντίζονται κάτω από το 3%.

Από νωρίς η Χρυσή Αυγή είχε εμφανιστεί να έχει χάσει σημαντικά ποσοστά που αν δεν υπήρχε ανατροπή θα την έθεταν εκτός Βουλής. Λίγο μετά τις 22:30 «κλείδωσε» η ήττα της Χρυσής Αυγής και είναι πια οριστικό το τέλος των φασιστών από τα έδρανα του κοινοβουλίου.

Η Χρυσή Αυγή δεν θα περάσει το όριο του 3% και έτσι θα μείνει εκτός της νέας Βουλής, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση της Singular Logic. Με ενσωματωμένο το 77,20% των εκλογικών τμημάτων της χώρας, λαμβάνει ποσοστό 2,96% έναντι 6,99% που είχε πάρει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ποσοστό που της εξασφάλισε 18 έδρες.

Τα social media έχουν γεμίσει με μηνύματα για την συντριβή των Χρυσαυγιτών ενώ τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στην δίκη καθώς τα δεδομένα αλλάζουν. Σύμφωνα με το jailgoldendawn.com, η εκλογική ήττα της Χρυσής Αυγής σημαίνει ότι αρκετοί κατηγορούμενοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν θα απολογηθούν με την ιδιότητα του βουλευτή. Πρόκειται για πικρό καρπό της στρατηγικής κωλυσιεργίας που ακολούθησε η υπεράσπιση τον τελευταίο χρόνο.Και την ώρα που η Χρυσή Αυγή κατακρημνίζεται, τα εμετικά λόγια του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, στο πλαίσιο απογευματινών του δηλώσεων, μοιάζουν σαν να είναι των περασμένων αιώνων. Τι να πούμε;

Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ